Nöjesguidad: Maria Maunsbach

15:34 17 Mar 2017

Maria Maunsbach är poet, före detta lärare i magdans och, sedan drygt två år tillbaka, även programledare för Ligga med P3. Hon bor på Nobeltorget i Malmö.

Vad ska du göra i helgen?
I helgen fyller min bästis år, så jag ska lägga all min energi på att fira henne. Detta kommer att göras medelst bubbel, tårta och middag på Bastard. Men egentligen kanske mest genom att nostalgiskt tänka på ett) hur mycket jag älskar henne och två) hur vi en gång i tiden som små plitar rände runt i Höör och drömde om att få gå på fest hos Rasmus Jönsson eller Björn Strid, men att vi aldrig någonsin fick det utan var utelämnade till att ringa Heta Linjen och tala med gamla gubbar som flåsigt runkade oss i örat medan vi ljög och sa att vi var SEXTON och inte tretton, och att vi pluggade barn- och fritid i Eslöv och älskade att öva inför framtida karriären genom att tvätta dockor. Men att det ju liksom blev bra ändå, och att livet utan henne vore blekt och tråkigt.

Hur är din självbild?
Jesuskomplex blandat med att jag är en sån som alla hatar, blandat med att jag är en huslig och Bra Tjej.

Hur skulle dina föräldrar beskriva dig?
Mamma: En liten golle (en mellanskånsk ekvivalent för sådana okvädesord som ej får sägas).
Pappa: Ett större geni än Strindberg.

Morgonrutin:
Kissar. Kokar kaffe, fyra koppar – tre rågade mått. Tar på mig min morgonrock. Tar av den igen eftersom den är för varm. Överlägger huruvida jag kommer orka. Äter frukost. Kanske fil och banan. Kanske macka med avokado. Plockar min skäggväxt. Bestämmer mig för att jag inte orkar, det vill säga: jag sminkar mig inte. Men täcker över ansiktets värsta blemmor. Sen strumpbyxor, så få hål som möjligt – det är okej med hål på tårna. Borstar tänderna, tänker: jag borde använda tandtråd. Ser min mors förfasade ansikte framför mig när jag inte borstar håret – MARIA DU BORDE KAMMA DIG – jag går till bussen med rufset i en knut. Väntar på femman. Den är full. Står kvar och väntar på nästa. Tänker att jag genomskådat systemet när jag får åka en tom buss, medan mina forna medväntare står och trängs tillsammans bara en och en halv minut framför mig.

Kvällsrutin:
Lagar middag. Onanerar. Badar badkar (först fyller jag karet till hälften med medelvarmt vatten, och sen när jag väl ligger där i – med min bok – så fortsätter jag fylla det med det allra hetaste vattnet och sen ligger jag där och läser och svettas till min hud är lika flammande röd som en kokt kräftas skal. Då går jag upp.) Lägger mig innan 23.

Vad skäms du över?
Att jag aldrig haft en djup och lång kärleksrelation.

Vilken känd person tycker du verkar sympatisk?
Lill-Babs.

Vem är den största hycklaren just nu?
Kan nästan ingenting om gycklare, men jag säger Joe Labero. Visst har han ändå nånting visst?

Vad stör du dig på mest i flödet?
Nutella.

Vem är modigast i Sverige just nu?
Min ansvarige utgivare.

När led du senast?
Det beror givetvis på vilken typ av lidande vi talar om, men bara för någon vecka sen fick jag som en jävla direktinjektion av intensivt lidande när jag hade sått och lagat två sorters hemgjord ravioli – till en man – och köpt asdyra praliner och vin och ost från Möllans ost, för att han mådde dåligt och behövde lite omsorg. Och när vi sitter där med raviolin dårå, så framkommer det att han mår dåligt på grund av en episod med sitt ex som han ganska nyligen gjorde slut med. Det här är ju dock den typ av lidande som går över rätt fort, som tur är. Jag mår således okej i nuläget.

När mår du som bäst?
När jag gör helt vardagliga saker tillsammans med min syster. Hjälper henne att sätta en diskmaskin på plats i hennes nya hus, eller när vi åker för att slänga massa skit på återvinningscentralen, eller när vi sitter i pyjamas och käkar pasta med falukorv och ketchup (hon käkar med senap också) och vi pratar om hur dum i huvudet vi tycker att någon är.

Vems jobb skulle du vilja ha?
Marie Lundström.

Vart skulle du aldrig sätta din fot?
Parmiddagar där det planerats långt i förväg att man ska spela sällskapsspel.

När gör du skillnad i samhället?
All day, every day. (Alt: mån-fre 9-17)

Om du fick 300 kronor att göra exakt vad du vill med, vad hade du gjort då?
Eftersom det våras nu och snart är hela föda barn-säsongen igång i djurens värld, så hade jag tagit en god vän under armen – Robert förmodligen – och åkt till Skånes Djurpark (som ligger i Höör, obs obs). Det kostar ju mer än 300 spänn såklart, så Robert får bjuda på hamburgare på Björnberget.

Vem borde vi Nöjesguida nästa gång?
Daniel Mårs.

FILM

Broarna i Madison County

Skräck

MUSIK

I ärlighetens namn är mitt intresse för musik undermåligt, jag bryr mig liksom inte, alltså musik är inte någon väsentlig del av mitt identitetsskapande, och egentligen kanske jag lyssnar maniskt på tre låtar i taget och det är jävla lotteri vilka dessa blir. Just nu har jag i alla fall lyssnat typ tusen gånger på Nord & Syd – Åt helvete med allt. Mitt initiala intresse där har helt och hållet med titeln att göra.

Ny musik. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet.

MODE

Pattar

Spexigt mönstrade strumpbyxor.

KLUBB

Måste säga pass på denna på grund av att senast när vi skulle bowla med jobbet, på en fredag, och det inbjudande mejlet sa ”och ni som vill hinner till Babel sen” så svarade jag att Babel går på söndagar.

KROG

Nobes

Ställen med dåliga desserter.

KONST

Porträtt av mig.

Performance.

PODD

Nord & Francke, Lunch med Montelius.

Alla poddar med övernaturligt tema.

TV

Bonde söker fru

Paradise Hotel

SPEL

Super Mario på min brors gamla åttabitars Nintendo.

Påtvingade sällskapsspel.

DRYCK

Liten cappuccino.

Kombucha.

LÄSER

Läser detta just nu: Anal pleasure and health, Jack Morin. Närmre, Dennis Cooper. Simonillusioner, Daniel Mårs.

All typ av litteratur där författaren på ett romantiskt sätt, och med massivt normativ blick, skriver om människors skelett. Det kan vara utstickande höftben eller markerade käkben eller revben som syns och känns på bröstkorgen. Detta faller mig inte på läppen, oberoende av genre.

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!