Nöjesguidad: Ida Therén

11:39 19 Sep 2013

Foto: Emilia Bergmark- Jiménez

Ida Therén är frilansskribent, mest inom kultur, och bloggar sen några år tillbaka om konst (befriat från pretentiösa termer) på rodeo.net, var med och öppnade snart avvecklade Vardagsrummet, samt är redaktör och medgrundare av litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. I höst är hon aktuell med två klubbprojekt: barklubben "Who Run The World" och kultur-after worken "Bar CONST", båda på Bar Brooklyn, vilket fick oss att fråga om en liten nöjesguidning. 

MUSIK

 DJ Taro.

Mileys twerk. Jag är SÅ mycket bättre.

FILM

Gillar mest weedade dudekomedier. Är sjukt peppad på "This is the end" med Jonah Hill, Seth Rogan och allas drömkille James Franco.

Att det finns så få bra filmer om coola tjejer att man ska behöva identifiera sig med killhuvudpersonerna hela tiden? Snark.

MODE

Kul att Minna Palmquist börjat få mer uppmärksamhet! Jag gillar hur hon blandar mode, konst och politik i det hon gör. Cellulitshortsen hon lånade mig till NG-galan häromåret var mäktiga.

Ärligt talat... Varför ska det spela så stor roll vad man har på sig?

KLUBB

När vi började med Vardagsrummet för snart två år sen var det nästan inga ställen i stan som spelade hiphop. Vi bestämde oss för att bara boka hiphop, eftersom vi tyckte det var den roligaste musiken att dansa och festa till. Nu hörs det lite överallt, antagligen för att hiphop blivit mer mainstream över huvud taget på senare år. Det tycker jag är bra, alla kan dansa till hiphop, även om man inte är in-nördad. Klubb ska handla om att ha kul!

 Jag vet inte hur många gånger jag hört ursäkten ”han är lite konstig med tjejer” om killar, ofta i klubbsvängen, när de betett sig illa. Jag är så trött på att killar som beter sig som as skyddas, av såväl andra killar som tjejer. Säg som det är. Är nån ett svin, säg att den är ett svin. Och sluta fjäska.  

KROG

Folkbaren. Gillar också "vuxenklubbar" i form av mat/bar-hybrider, typ som Disko Dumpling. Skulle gärna se mer sånt!

Jag älskar att äta ute, men priserna? Give me a break. 

KONST

Minneskonst-utställningen på Bonniers Konsthall, älskar Alina Szapocznikows skulpturer där.

Artipelag. Inträdespriserna, utställningarna, slöseriet med en fantastisk lokal... Ring mig så kan jag hjälpa er styra upp. Det här håller inte.

TV

Har under största delen av mitt vuxna liv prioriterat bort TV, men efter att ha skaffat HBO på datorn som underhållning under tiden jag matar en hungrig bebis har jag fattat grejen. Har nu äntligen sett Game of Thrones, upptäckt 30 Rock och Veep och sett om min favvo Curb your enthusiasm. Sjukt gött liv.

Man blir lite dum i huvet av att glo på TV va?

SPEL

Alfapet.

Min baby daddy har mer eller mindre föreslagit att vi ska ta en paus i förhållandet i samband med att GTA V har släppts, så kan inte säga att jag och TV-spel är bff's just nu...

DRYCK

Champagne, margarita, chablis. 

Alla barn som far illa för att deras föräldrar dricker för mycket. :(

LÄSER

En av mina absoluta favoritförfattare Gabriella Håkanssons nya jättelunta ”Aldermanns arvinge”. Så cool.

Min läsning har sjunkit med ca 99% efter att jag fått barn. Å andra sidan har jag en supergullig bebis. Så det är väl okej antar jag.

LÄNKTIPS

Jezebel.

Twitter, Facebook, Instagram..... BORING.

 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!