Nöjesguidad: Dida

11:28 10 Apr 2014Dida är den RMH-signade rapparen med ett gäng mästerverk till Soundcloud-mixtapes, verser och live-uppträdanden bakom sig, och världen framför sig. Förutom att vi sett honom briljera i otaliga dj-bås har hans karaktäristiskt dimmiga beats och särpräglade texter gjort honom till en kraft för sig på den svenska rapscenen. Nu är han bland annat aktuell med en vers på Timbuktus Spring-remix, tillsammans med stjärnor som Lilla Namo och Jaqe – vi tyckte att det var dags för en klassisk nöjesguidning. Här är Didas kulturliv.

MUSIK

Mina dagar låter Chopin, Gil Scott-Heron och Kriget. I kronologisk ordning.
Två andra artister jag har fått lära känna under året, som verkligen har imponerat på mig, är Silvana Imam och Nebay Meles.

Alltför många verkar monotona och inskränkta i sitt lyssnande. Det finns mängder av fantastisk musik som förbises och mycket usel musik som uppmärksammas. Bli en bättre lyssnare. 

FILM

Jag såg precis bob hunds dokumentärfilm Det dubbelexponerade gömstället. Vilka klockrena typer. Thomas Öberg ska bli min nya drinking buddy. 

Bristen på mörk hud i svensk film. Den tokiga invandrarfarbrodern och den lustiga afrikanen har gjorts nu. Ge oss mer. Jag vet så många duktiga skådisar som istället åker utomlands för att hitta jobb. 

MODE

KLAUN. Uniforms For The Dedicated. Lagom och The Local Firm. Även ADED är ett nytt intressant namn att hålla ögonen på. 

Modebranschen i sin helhet. Inte bara de nästan obefintliga miljö- och arbetarlevnadskraven till jättarnas leverantörer, utan även den strukturella diskriminering som står och poserar där så tydligt. 

KLUBB

Kudos till AKA STHLM vars bokningar är fräschare än något annat jag har sett på Stockholms konsertscen sedan ungefär för alltid. 

Klubbar där dörrvakterna fortfarande beter sig som de har bott i ett kylskåp hela livet. Översittarstilen är passé. Ni är klubbarnas ansikten utåt. Klipp er. 

KROG

Boqueria öppnar upp uteserveringen med en klassisk cavafestival i maj. Det är den del utav Stockholms krogliv som jag har saknat mest under mörkerhalvåret. För ett skönt dagshäng har även Restaurang Niklas börjat med en bra lördagsbrunch. 

Ge oss mer vegetariska alternativ på menyn. Jag är trött på chèvre-sallader och rödbetor. Vad sägs om jamaicanskt? 

KONST

Daniel Jouseff, Moley Talhaoui och pop-up butiken VILLA i Sturegallerian. 

Riv inte Graveyard! Vi växte praktiskt taget upp där. Bromsten behöver det. 

TV

Boardwalk Empire. Låt oss säga allt där Michael K. Williams medverkar. 

Nästa House Of Cards-avsnitt släpps först under våren 2015. 

SPEL

En vän brukar på söndagar komma över med sitt schackbräde. 

Bara han och morfar kommer ihåg hur man spelar schack. 

DRYCK

Gentleman Jack. 

Kokosvatten. 

LÄSER

Supreme 120 Lessons. 

Nyheterna. 

LÄNKTIPS

http://shop.rmhrec.com

För mer av Dida, undersök förslagsvis hans Soundcloud.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!