Foto: Sanni Lethonen

Nöjesguidad: Christine Friberg

13:57 20 Dec 2017

Denna gång är det Göteborgs egen modeguru och klubben Hokus Pokus grundare Christine Friberg som guidar oss genom vinterns nöjes- och kulturstråk.

Jobbar med: Frilansar som stylist, skribent, trendspanare och fotograf. Har nyligen startat min egen klubb Hokus Pokus, dj:ar samt jobbar på ett ännu hemligt projekt med min grymma businesspartner Klara Hedberg.

Bor: Varannan vecka med mina två fantastiska barn och varannan vecka i en väska som är på turné lite överallt. 

Hur är din självbild? Den är väldigt bra skulle jag säga. Jag har alltid haft en väldigt stark tro på mig själv, och att jag kan klara av att göra precis allt jag bestämmer mig för. Envis och med en vilja av stål. Något jag för vidare till mina döttrar. Jag pratar mycket om magin dom har inom sig och att dom har förmågan att trolla, så länge dom tror på sig själva. Vi är en trio enhörningar. Haha!

Hur skulle dina föräldrar beskriva dig? Som en korsning mellan Pippi Långstrump och Phoebe i Vänner. Viljestark, ostoppbar och med huvudet bland molnen. 

Morgonrutin: Snoozar alldeles för länge, och efter att tre tjejer konstaterat att dom ”inte har något att ha på sig” så kör jag barnen till skolan, åker hem, yogar, äter frukost och sätter mig vid datorn med en kaffe och börjar jobba med diverse projekt jag har i gång. 

Kvällsrutin: Brukar jobba i sängen tills barnen somnat, sen sitter jag mest och letar låtar, smider planer och är som mest kreativ fram på natten. Somnar sent. 

Vad skäms du över? Skäms inte direkt över något faktiskt, men mina barn tycker att jag är så pinsam. Så snarare är det dom som skäms över mig. 

Vilken känd person tycker du verkar sympatisk? Jennifer Lawrence.

Vem är den största hycklaren just nu? Alla män som skriver om sin sympati för alla kvinnor som klivit fram och berättat om smärtsamma upplevelser i #metoo rörelsen, som jag vet är riktiga svin och trycker ner och själva trakasserat och förnedrat kvinnor.

Vad stör du dig på mest i flödet? Alla jobbiga tester alla skall göra hela tiden, speciellt för att jag lätt blir distraherad och går in och gör dom där onödiga testerna själv.

Vem har du blockat?  Jag fick en stalker när jag var i Indien för några år sedan, som skickade massa provocerande bilder och skrev till mig så fort jag var online.

Vem är modigast i Sverige just nu? Jag tycker alla fantastiska starka kvinnor som vågar träda fram och berätta om sina historier om sexuellt ofredande, trakasserier och övergrepp är otroligt modiga. Jag räknar in mig själv i den här skaran och märker hur starka vi är tillsammans.

När led du senast?  Jag är en väldigt högkänslig person och lider väldigt mycket med andra hela tiden.

Vems jobb skulle du vilja ha? Skulle inte vilja byta med någon. Jag är tillfreds med att få jobba i olika kreativa sammanhang och med det jag älskar att göra. 

Vad började du nästan jobba med? Jag är utbildad inköpare inom mode, textil och konfektion. Fick jobb på H&M:s huvudkontor med bröt kontraktet då jag fick ett annat erbjudande. Väldigt glad att min väg ledde mig åt ett annat håll.

Vart skulle du aldrig sätta din fot? På ett slakteri, fy fan! 

Vem borde bli nöjesguidad nästa gång? Ali Davoodi. En otroligt inspirerande Göteborgsprofil och en av mina största förebilder! 

Film
betyg: 6
Älskar Wes Anderssons filmer.
betyg: 1Har svårt för kassa Hollywood-produktioner med miljonbudget och dåligt manus. 

Musik
betyg: 6
 Allt som Fabian Bruhn släpper via sitt skivbolag Aniara. 
betyg: 1 Får utslag när barnen sätter på Samir och Viktor hemma. Det får mig att känna mig misslyckad som mamma!

Mode
betyg: 6
Vintage, alltid! Sen bland dom stora modehusen Gucci Gucci Gucci – älskar allt Alessandro Michele gör!
betyg: 1 Fast fashion och aldrig päls!

Klubb
betyg: 6 Måste ju säga min egen klubb Hokus Pokus. Sen allt som Über-killarna gör. 
betyg: 1 Sätter inte min fot på typiska ”avenyklubbar”.

Krog
betyg: 6 Fee fi fo fum, när det var öppet annars hänger jag på Andra långgatan.
betyg: 1
 Brygghuset.

Konst
betyg: 6 Art
madethis.

Podd
betyg: 6
Klara träffar. Spännande och rolig idé skapat av Göteborgsprofilen Klara Grape. 
betyg: 1Har väldigt svårt för Wahlgren och Wistam.

Tv-spel
betyg: 6
Mina barn älskar att spela Zelda. Men har själv inte spelat på flera år. Sist var det typ Mario Kart på nått gammalt nintendo. 
betyg: 1Krigsspel över lag. 

Dryck
betyg: 6 Bubbel!
betyg: 1 Cider.

Läser
betyg: 6
The power of now av Eckhart Tolle eller Sagan om ringen-trilogin.
betyg: 1Chicklits.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!