Nöjesguidad: Catharina Jaunviksna

13:35 10 Apr 2014


Veckans nöjesguide är låtskrivaren och musikproducenten Catharina Jaunviksna, snart skivaktuell på nytt med soloprojektet Badlands. Hon är Malmöbo sedan 2004 med ständiga avbrott för Stockholm, Dublin och vildmarken. Just nu mestadels djupt försjunken i arbetet med det kommande albumet, där vi kan se fram emot ett första singelsläpp till hösten men också mer roligt och hemligt på gång framöver.


MUSIK
betyg: 6Är som vanligt fast i 80-talet, men lyssnar mycket på Luke Temple, Bibio och War on Drugs senaste just nu. Förra årets bästa släpp var I am the Cosmos - Monochrome, ett par gossar från Dublin som jag samarbetat med en del den senaste tiden, mixad av Solar Bears. Fullständigt genial skiva (ett uttryck jag annars använder med mycket stor försiktighet), som förtjänar all uppmärksamhet i hela världen.
Har precis slängt upp ett mixtape, med gammalt och nytt, vänner och främlingar, som jag lyssnar på och inspireras av mycket just nu. Lyssna HÄR.
betyg: 1Är mega-nihilist när det kommer till hela musikindustrin. Vi behöver nån ny slags våg, rörelse.. en buzz. Något rått och äkta.


FILM
betyg: 6Mina 3 bästa filmer är Saturday Night & Sunday Morning, Life is Sweet och Terms of Endearment.
betyg: 1De glömmer man.

MODE
betyg: 6Konsumerar väldigt lite, snittar väl på 2-3 nya plagg om året. Om jag en dag blir rik så kanske jag skaffar mig en guldtand.
betyg: 1Tumring?

KLUBB
betyg: 6Storslaget, euforiskt, olagligt och italo.
betyg: 1Det händer inte så ofta tyvärr. 

KROG
betyg: 6Rustikt, billigt med stora portioner och mycket vin. Det är mycket lättare att hitta i Köpenhamn, Dyrehaven som exempel. Men Malmö har ju också massa fint: Grand Slam Big Bang Burger Bonanza på Grand bland annat! Min lillebror steker burgers på lördag, kom dit.
betyg: 1Att Tempo dog.

KONST
betyg: 6Kaspar Bonnéns The Past Will Never Leave You, på GL Strand i Köpenhamn förra året. Utifrån sina minnen rekonstruerade han sitt barndomshem med en svårt psyksjuk mamma. Vissa saker var tydliga och autentiska, och andra saker liksom rann bort. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, fast på riktigt. Sjukt vackert och starkt.
betyg: 1Jag är mycket svårflörtad när det kommer till konst.

TV
betyg: 6True Detective var sjukt bra tycker jag, förutom att samtliga kvinnoroller verkade vara inspirerade av amatörporrannonserna på Pirate Bay.
betyg: 1Ja, samma som ovan då.

SPEL
betyg: 6Verkligheten - att klättra på berg och köra bil jättesnabbt. Black Jack-maskinerna i Las Vegas.
betyg: 1Kortspel. Har försökt lära mig att gilla det så många gånger. Vore så praktiskt. Men nej.

DRYCK
betyg: 6Vatten, kaffe, té, öl, vin, stout, whiskey sour och campari.
betyg: 1Att alla ölsorter i Sverige just nu smakar IPA.

LÄSER
betyg: 6Senaste boken som slukade mig var Stefan Spjuts Stallo. Som en roadmovie om trolljakt i Lappland, på finaste svenska. Ska ge mig ut på Bea Uusmas expedition nu, tänkte jag.
betyg: 1Att stirra in i datorn hela j-a tiden.

LÄNKTIPS
betyg: 6www.bumrocks.com är en av internets äldsta, bästa och evergreen-siter.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!