Nöjesguidad: Bianca Kronlöf

Redaktion 20:16 26 Mar 2014

unnamed-13.jpg

Foto: Anna Classon

 

Bianca Kronlöf är på god väg att ta över världen som feministisk ikon. Trots att hon nyss gick ut teaterhögskolan i Göteborg har hon snabbt blivit ett namn genom sina Youtube-videor om Snubben. I sommar väntar hennes första roll i en långfilm och en egen humorserie på SVT. Hon är också en av medlemmarna i teatergruppen Gruppen som i år vann Nöjesguidens Göteborgspris för Årets scen. Att hon inte har visat göteborgarna var Nöjesguidad-skåpet ska stå än är en gåta men nu är hon alltså äntligen redo att lay out the lines.

 

MUSIK

Jhene Aiko har jag precis hittat. Det är ett sinnesjukt fult skivomslag, jag fattar ingenting men har ett behov av chill musik just nu. De som gillar Drake kommer gilla det här.

Manliga singer/songwriter-artister som ska tala om för mig hur det känns att vara kvinna. Dem vill jag döda.

FILM

Igår såg jag halva But I'm a cheerleader och längtar tills jag kan se klart hela. Jag har väldigt höga förväntningar.

Från botten av mitt hjärta så hatar jag, verkligen hatar Into the wild. Och jag hatar alla som tycker om Into the wild. Det är som en lång jävla reklamfilm för en vit man som har “förstått” systemet och nu ska gå ut i naturen och göra motstånd. Då känner jag bara såhär: fuck you, stanna hemma och ta hand om dina nära relationer. Ingen har löst något i skogen. Fy fan! När han dog i slutet kände jag inget annat än förakt.

MODE

Jag har precis börjat använda pyjamas. Mest för att jag är så ensam att jag låtsas att någon tar på mig när jag känner pyjamasen mot min kropp. Sen gillar jag verkligen nagellack och göra olika mönster och sånt. Det mest roliga, onödiga och avslappnande att hålla på med. Sjukt bra grej!

Jag hatar när jag försöker ha keps och håret delar på sig så örat sticker fram. Det är helt oproportioneligt hur ful jag kan känna mig då. Det är min sämsta kläd-disaster.

KLUBB

Jag tycker om Klubb CAKE. När jag är där känner jag mig snygg och cool vilket sällan händer. Jag gillar alla brudiga queerklubbar i Gbg. Ladyfest, Feed the horse, Bonanza.

Jag hatar det här jäkla cabaréstället på Avenyn. Park Lane tror jag det heter. Man vet att man kommer bli antastad men så måste man betala inträde för det.

KROG

Yam Yam på andra långgatan. Skitgott, inte dyrt och bara trevligt.

Jag har inte haft någon hemsk matupplevelse men woken på 7eleven är ju inte klockren.

KONST

Beatrice Elis video till Girls var en konstupplevelse. Jag levde på det i en vecka efter att jag hade sett den. Dags att se den igen.

Jag går inte på museeum just nu. Jag tycker det är roligt men har ingen koll alls.

TV

Jag kollar inte på tv. Har inte haft en tv på 7 år men jag längtar efter att säsong 2 av Orange is the new black kommer ut. Jag är så nyfiken på att se om den där tjejen dog eller inte.

Jag hatar när jag ser mansdominansen. Jag tycker att TV är det långsammaste mediet av alla. Jag blir provocerad av programledare, vilka program som väljs att visas och att TV är den mest konservativa mediet att förändra.

SPEL

Jag är löjligt förtjust i att spela patiens på datorn och jag älskar att spela Tetris. Nu kom jag på att jag inte har någon app med Tetris på mobilen så ska skaffa det nu.

Jag hatar TP! Jag får prestationsångest, dels för att jag är dålig på geografi så jag sitter och skäms när jag spelar. Det blir bara “grattis du har ett bra minne” och när någon svarar fel så skrattar alla. Det är en tävling i vem som kommer ihåg högstadiekunskaper och så vuxenmobbar man varandra samtidigt.

DRYCK

Vad som helst med sprit i.

Jag gillar inte öl. Det är äckligt. Sen tycker jag inte om kaffe. Jag har inte lärt mig tycka om de här vuxendryckerna.

LÄSER

Det jag läste sist var Ilska hopp och solidaritet av Tina Rosenberg som var en del av förberedelserna inför Gruppens kommande projekt.

Jag läste Lars Noréns Löven i Vallonbrosa som också var för att förbereda mig inför Gruppens projekt. Det var som ett straff. Det var ett borgerligt samtal mellan människor som har tråkigt. Jag fattar inte varför jag ska läsa det eller varför någon ska titta på det. Jag fattar ingenting.

LÄNKTIPS

En av mina största inspirationskällor är Wanda Sykes. Ta tiden från livet och se hela showen I'ma be me.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!