Nobiskällaren kastar bort nyckeln

13:40 22 Oct 2019

Operakällarens mytomspunna vinkällare öppnar återigen för allmänheten. 

Nobiskällaren är en av norra Europas största i sitt slag. Den öppnade som första svenska temperaturstyrda vinkällare redan 1961, och idag rymmer den nästan 40 000 flaskor med 2100 olika etiketter. Cirka ett sextiotal viner finns på glas. 

När källaren öppnade 1961 delades också den första Nobisnyckeln ut till utvalda medlemmar.  Dessa kunde både lagra viner i källaren och komma i sällskap med sina vänner för att dricka dem. På grund av den svenska lagstiftningen blev nyckelsystemet emellertid ohållbart, och Nobiskällaren blev istället en privatklubb. I november öppnar källaren för allmänheten, utan nycklar.
– Att äntligen få öppna upp Nobiskällaren är ett privilegium. En dröm jag haft länge. Jag ser detta som ett stort tillskott till huset och matsalen som saknat denna samlingspunkt. Nobiskällaren kommer bli en plats där gäster samlas för att njuta av en historisk lokal och unika viner som inte går att få tag på någon annanstans, säger restaurangchef Hugo Hall.

Nobiskällaren håller öppet från den 5 november. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!