Clarion Hotel Sea U.

Nikkeikök till Helsingborg

23:02 14 Dec 2020

Ama Nikkei Restaurant & Rooftop Bar öppnar i kommande Clarion Hotel Sea U. 

Det japansk-peruanska crossoverköket får en inkarnation på strandpromenaden, och som kökschef har man rekryterat Rickard Olsson - senast från Sillen & Makrillen. Krogen kommer att ha plats för cirka 100 personer, samt en tillhörande takbar längst upp i hotellet.

Ama öppnar den 14 februari.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.