Nexiko gör bröd-drama i SVT

15:02 13 Aug 2020

Den nya serien Deg regisseras av Levain Akin. Nej, förlåt. Levan Akin ska det stå.

"Ett gömt rånbyte. Två kvinnor från helt olika delar av samhället. Brödbakande och pengatvätt. Girighet, hämnd och oväntade allianser i en värld där allt kretsar kring status och yta". Så låter beskrivningen av den Nexiko-producerade dramaserien Deg som kommer att ha premiär i SVT hösten 2021.

I serien kommer den Lidingö-baserade entreprenören Malou, som driver ett företag som står på ruinens brant, mirakulöst över ett rånbyte på 47 miljoner kronor och startar ett bageri för att tvätta pengarna. Vi får även följa den ensamstående mamman Liana, vars ex just åkt fast för att ha deltagit i nyss nämnda rån.

Huvudrollerna spelas av Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf medan Levan Akin står för regin. Manusförfattarna heter Mattias J Skoglund, Sara Bergmark Elfgren och Måns Månsson.
– Den här trion har en omistlig känsla för att spegla samtiden i sina manus och Deg är smart utan att bli smalt. Tillsammans med övriga kreatörers insats känner vi att Deg kommer att bli en unik TV-serie, säger Nexikos exekutive producent Lars Beckung.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!