MyIdol-guiden: så använder du internets kinesiska favoritapp

17:04 23 Apr 2015De senaste dagarna har internet exploderat i bilder på gulligt animerade versioner av vänner, bekanta, och kändisar. Var kommer de ifrån? Och hur fan gör man? Här är allt du behöver veta om MyIdol.


Den kinesiska appen MyIdol tar över våra samtliga flöden, och vi som alltid har undrat hur folk på Instagram ser ut på en strippstång har äntligen fått svar. Håll till godo – jag tog på mig att visa upp mitt eget sött förvrängda ansikte, för att hjälpa er att skapa era egna.1. Ladda ner appen i AppStore. Den heter för mig bara svårtydda tecken, men man kan söka på MyIdol och hitta rätt.2. Klicka förbi ovanstående bilder, och på knappen som den tecknade tjejen pekar på.3. Om du inte kan läsa kinesiska tecken blir följande minut lite tråkig. En video spelas upp, där en tjej berättar hur man går tillväga, till mycket dramatiserade bilder på hur man går tillväga. Du får rulla tummarna.4. Sen klickar du på kameran, sen klickar du bort den automatiska iPhone-ficklampan genom att trycka på solen i översta vänstra hörnet, och sen väljer du noggrant ut en tidigare tagen selfie eftersom du, som jag, har ignorerat din sminknecessär många dagar i sträck nu. Det gör du genom att trycka på den lilla fyrkanten i nedre vänsta hörnet.5. Du ignorerar även lusten att välja en bild där du plutar för kung och fosterland, och tar istället en där du ser förhållandevis neutral ut. Om bilden inte är helt rak går den att vrida till så att den passar ändå, ingen fara. Placera dina ögon under det där stället där det ser ut som att man ska placera sina ögon.6. Efter att du har haft ett grönt streck över ansiktet ett tag är du framme vid nästa steg – att placera ut dina ansiktsdrag. Det tar fyrtio år. Ta en bild där håret inte ligger framme i ansiktet – det gjorde uppenbarligen jag, och det visade sig vara ett fatalt misstag. Efter det här steget kommer det att ladda i tusen år. Vad som än händer, tryck bara vidare. Till slut kommer du fram.7. Sen är det dags! Du får se din egen tecknade lilla person! Och den är så gullig! Men den kan bli gulligare. Högst upp i mitten finns två symboler, den vänstra betyder "tjej" och den högra betyder "kille". Jag råkade välja kille.
Första reglaget som dyker upp – när du trycker på jackan under sina fötter – gäller ålder, från ganska ung till supergammal. Här inser jag att om MyIdol talar sanning kommer jag se ut exakt som Leonard Nimoy, även känd som Spock, må han vila i frid, när jag blir gammal. Det känns inte helt fel, ändå. 

Efter detta får du välja kontrast i ansiktet (!), exakt hur blek du vill vara, utjämning (från ganska tuschad till supertuschad), och hudton (från rosa till blå). Längst ner kan du välja aningen mörkare hudfärger, samt de helt naturliga hudfärgerna Shrek-grön och Avatar-blå.8. Fyrklövern ovan kan du hoppa över, den består vad jag förstår bara av några outfits, och kläder väljer du senare. Jag råkar tyvärr sätta på mig en riktigt lolitaporrig skoluniform. 
Bra att veta, för övrigt: de små gröna texterna på diverse hårfärger, kläder och ansiktsmålningar betyder alltså inte – som man lätt kan frukta – att du har råkat köpa något för oräkneliga yuán, utan att den dekorationen laddar. Den laddar svinlänge. Återuppta tumrullandet.9. Men först: frisyr! Det finns oräkneliga. Scrolla förbi tusen korta emofrisyrer så kommer du till de fina. Jag var tvungen att välja en som gick långt fram i ansiktet, eftersom jag då tidigare råkade få med stora delar av mitt hår på mitt MyIdol-ansikte. Den valda frisyren råkar också vara ganska lik min riktiga, vilket gör mig besviken eftersom jag tycker att jag passar mycket bättre i samtliga andra tillgängliga frisyrer.10. Det finns orimligt många glasögon att välja på. Jag råkade sätta på mig ett par läraraktiga vilket, ihop med schoolgirl-outfiten jag råkade sätta på mig tidigare, blir riktigt opassande.11. Sen ögonfärg – alla ser jättekonstiga ut, och skägg – inte för nyfiken på hur jag skulle se ut i det, om jag ska vara ärlig. Finns dock många sorters spännande mustascher för den mer skäggtillvända. Även ansiktsmålningar kan du scrolla förbi – med bara ett supersnabbt stopp för gullig pandasminkning.12. Och nu: kläder! Det är inte direkt Kim Kardashian: Hollywood-klass, men man kan skrapa ihop en helt okej outfit. Först måste man bara terrorisera sina närmaste med hur man skulle se ut om man hade en riktigt vältränad, tatuerad torso. Och kanske ta på sig ännu en snuskig hembiträdesuniform.13. När du är klar med hela din look går det bra att trycka på symbolen längst upp i högra hörnet! Då sparas du och kommer tillbaka till ”startsidan”. Härifrån kan du, enligt symbolerna nedanför ens skor:
• Byta kläder och utseende. Om du inte är nöjd med den lilla tecknade gubbe du precis har lagt arton timmar på att skapa.
• Fota dig själv i olika rörliga situationer, som till exempel att snarka på en kateder, vara otrovärdigt akrobatisk på en en strippstång, eller göra lite karate som ser ut som när små barn ska göra karate. Tidigare fanns en Let It Go-video som utspelade sig på en istron, men den verkar tyvärr borttagen, antagligen av upphovsrättsliga skäl. Det här är vad du har sett på Instagram de senaste dagarna.
• Fota dig själv i olika stillastående positioner, till exempel med en pistol, en cigarr, eller händerna formade till ett hjärta. Tyvärr finns inget Kim Kardashian-plut.
• Fota dig själv i olika gif-lika situationer, som tyvärr bara går att skicka via (vad jag gissar är) kinesiska appar. Detta är synd, eftersom du till exempel kan sträcka fram ett stort fång rosor, be på dina bara knän, eller klappa uppfodrande på sängen du sitter på.

Redo? Varsågod, gå och var din egen idol. Glöm inte lolita-outfiten.

Läs även: Nöjesguiden infiltrerar Tinder.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!