Foto: Skepnad Arkitekter.

Mygel på Lodgatan

Peter Steen-Christensen 12:21 18 Feb 2021

Planen var att öppna en lönnkrog med hemma-hos-middagar men det gick aldrig så långt. Istället stod ett gammalt lokstall i Malmö Frihamn ledigt och väntade på ett nytt restaurangkoncept.

Claudia Poli, som närmast kommer från Lyran, Karin Söderberg och Lina Eriksson har alla tagit med sig restaurangerfarenhet till Frihamnen och har utan pr, hemsidor eller kvällsöppet redan konstanta fullbokningar ett par helger framåt.

Restaurangen heter Mygel, har just nu öppet för lunch onsdag till fredag samt brunch på helgerna, och har ett grönt fokus och Sydeuropeiska influenser.
– Vi är inte vegetarianer, men tror på att äta grönt. Men det viktigaste för oss är att laga riktigt bra mat. Här i lokalen så är det vegetariskt, men inte veganskt, men när vi gör pop-ups eller liknande så begränsar vi oss inte, berättar Claudia Poli.

Du har ju också italienska rötter, det märker man på maten?
– Det är väldigt mycket italiensk inriktning, men jag skulle nog till och med säga att vi har ett starkt medelhavsfokus. Vi delar alla tre den matfilosofin och framförallt så handlar Mygels koncept om att laga det vi själva har saknat i Malmös restaurangutbud. Dessutom har vi en del kakor och bakverk, med traditionella nordiska saker.

Som rulltårta.
– Vi älskar rulltårta. När min italienska familj kommer på besök så är det vad de uppskattar mest. Bak- och kaktraditionen finns ju inte där på samma sätt.

När kommer Mygel ha kvällsöppet?
– Vi har ju planer för kvällar, men väntar på tillstånd. Från i sommar är vår ambition.

Och vad säger du om läget, kanske åt ”fel håll”, men det är inte långt bort.
– Det är ett område som är up and coming. Vi är ju inte i innerstaden och trodde det skulle bli ett problem. Men vi upplever nästan tvärtom, att folk får göra en liten utflykt och får se en ny del av Malmö känns positivt. Det är kontrastrikt, vattnet, vackra gamla industrilokaler. Och vi är första restaurangen där. Men det är bara sex minuter från centralen eller Värnhemstorget på cykel.

Till sist den självklara frågan, hur är det att öppna en ny restaurang under en pandemi?
– Man hade inte kunnat öppna under sämre förutsättningar. Men samtidigt känns det hoppfullt. Klarar vi det här så har vi en ljus framtid. Vi trodde vi skulle gå på knäna inledningsvis men vi är fullbokade varje helg och två helger framåt. Vi är så tacksamma för folks intresse och jag skulle ljuga om jag pratade om tuffa tider.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!