Musiken står i fokus på nya Debaser Malmö

Hannes Lundberg Andersson 10:57 15 Apr 2014På torsdag öppnar Debaser i Malmö äntligen igen efter en avstängd vinter och hotande försäljning. Vi tog ett snack med Anna Storåkers, tidigare bokare på Debaser, och Frida Alkestrand, klubb- och marknadsansvarig, för att reda ut varför de försvann, vad som är nytt med nya Sommarstället och om Malmö verkligen tål hur många klubbar som helst.

 

Anna Storåkers, varför stängde ni klubben under hösten? Och varför lades den ut till försäljning?

– Vi hade haft en nedåtgående trend under konsertvintrarna, och valde att fokusera på det som gick himla bra istället: vårarna och somrarna där vi även hade mycket klubbkvällar. För att kolla av marknadens intresse anlitade vi en mäklare, men det kom inte in några bud som kändes tillräckligt intressanta för att vi skulle fundera på att sälja. Utan istället var det med stor pepp som vi tänkte om lite med programmet inför nyöppningen.

 

Vad har hänt som får er att våga öppna igen?

– Ingenting. Det har alltid varit vår intention att öppna som vanligt med pampig uteserveringspremiär i tidig april, något som för många Malmöbor blivit synonymt med stadens intåg i sommarhagen. 

 

Frida Alkestrand, vilka nyheter för Sommarstället med sig?

– Nytt för i år är utomhusdansgolv, spännande konstsamarbeten, mat från food trucks som går att beställa natten lång och fyra grymma återkommande klubbar varje vecka.

 

Vad har försvunnit från "vanliga" Debaser?

– Vi kommer inte att ha vanliga konserter som tidigare, men satsar ändå stort på att den musik som spelas på våra klubbar är varierad och håller hög kvalité. Det är fortfarande musiken som står i fokus och jag tror att många som besökt oss tidigare kommer att känna igen sig när de kommer till Debaser i sommar.

 

Tål Malmö/Möllevången hur många klubbar som helst?

– Malmö är ju grymt på så sätt att här bor väldigt många personer med ett stort intresse för att arrangera klubb och av att gå på klubb. Men det är också en ganska liten stad där det bästa för arrangörer är att försöka hålla en öppen inställning till varandra och försöka samarbeta eller underlätta för varandra där det är möjligt. Det känns tråkigt när klubbverksamhet blir rutinmässig och utbudet stagnerar. Därför är det ju positivt när nya klubbar startar och rör om i grytan lite, så länge det är kvalité som är i fokus och inte kvantitet. Jag skulle gärna vilja se fler samarbeten med Köpenhamn till exempel.

 

Vilken är er största utmaning?

– Att hålla dansgolven varma onsdag till lördag varje vecka. 

 

Vad erbjuder ni?

– Debaser är fortfarande ett perfekt ställe att gå till för den som är sugen på att hänga med sina vänner på uteserveringen, dricka stans godaste drinkar, dansa till massor med bra musik och träffa nya människor. Vi vill att folk ska känna sig hemma hos oss, det ska kännas avslappnat och roligt samtidigt som att man upptäcker något nytt varje gång i form av en ny favoritlåt eller en ny kompis!

Torsdag den 17 april, alltså, öppnar Sommarstället på Debaser Malmö för sommaren. Vi ses där!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!