Musikbranschens 100 mäktigaste - Lovisa Bergenstråhle

14:37 22 Jan 2013

På plats nummer åtta på vår lista med musikbranschens 100 mäktigaste hittar vi Lovisa Bergenstråhle, castingansvarig för programmet Så Mycket Bättre. Det är kanske världens bästa tv-idé, att låta kända artister framföra versioner av varandras hits. Och visst blev det en supersuccé. En medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre skjuter upp vem som helst till topplistorna, hur längesen det än var man senast befann sig där. Lovisa Bergenstråhle bestämmer vilka som får vara med.

Berätta hur ditt jobb går till. 

–Det går nästan inte att svara på. Jag och Daniel Edwardsson (producent, red anm) gör det tillsammans med TV4. Det man kan säga är att vi har ett tänk runt artister när det gäller genrer och åldrar. 

För tittarna eller för att de ska gå bra ihop i programmet?

–Det viktigaste är att göra ett så bra program som möjligt. Vi är heller inte direkt ute efter intriger utan mer mötet i sig, både musikaliskt och mellan personer. 

Hur förvaltar du din maktposition? Och hur påverkar den dig.

–Nu kanske det här låter jättefånigt men jag känner inte direkt att jag sitter i värsta maktpositionen. Vi gör ju det här tillsammans. Men vi har helt klart en annan lyx nu än inför första säsongen och det är enklare att få med artister. Man njuter såklart också när det man vill ska gå igenom gör det. Jag känner mig som en stolt mamma när man äntligen får se bilden på alla deltagare för första gången. Det känns lite konstigt och samtidigt smickrande att vara med på den här listan. Men jag förstår såklart genomslagskraften.

Hur ofta försöker managers och musikförlag muta dig?

–Det händer faktiskt aldrig. I Sverige är branschen så liten så det skulle inte fungera på det sättet. 

På listan finns såväl artister som musikläggare och journalister. Hur upplever du att makten över musiken har förflyttats?

–Jag tycker att det handlar mer om var man befinner sig själv någonstans i livet. Jag har en tvååring och en sjuåring hemma och då får man lyssna på Darin och Sean Banan ibland. För mig är det mycket mer personligt, det är livet som styr. 

 

Se hela listan med musikbranschens 100 mäktigaste här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!