Musik för de som går hem ledsna en sommarnatt

10:36 21 May 2019

Twin Peaks-inspirerad, drömmig, elektronisk pop och ganska mycket ”summertime sadness”. Så beskriver June Vide sig själva inför releasespelningen på Snotty Seaside i Hornstull.

Sedan länge var June Vide trötta på att samarbeta med män så redan från starten var de lika drivna av att exkludera män som att inkludera tjejer. De ville lyfta sig själva och andra ”gäris” genom kreativa projekt som bara drivs av och med kvinnor. Utöver trion som utgör June Vide (som såklart är tjejer) är det Lina Jansson som står bakom loggan och Lovina Isaksson som har mastrat låtarna.
– Man kan beskriva oss som ett separatistiskt kreativt musikprojekt.


Men det var med för mycket bärs som allting började.
– Vi hade en härlig utekväll då vi prisade varandra på fyllan och så bestämde vi oss för att vi ville jobba tillsammans. Och sen fortsatte vi bara efter det.

Idag är Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosenius en given trio och onsdag 22 maj debuterar de äntligen med första singlarna Blue och No Need på nyöppnade musikbaren Snotty Seaside i Hornstull.

Låtarna är melankoliska, drömmiga, popiga och elektroniska. ”Gloomy pop”, en helt ny genre som deras vän Bavé så fint myntade bara för dem. Själva tycker de att det är svårt att beskriva soundet. Men de har en riktlinje.
– Vi tillägnar musiken till de som går hem ledsna en sommarnatt från krogen.

Så, typ en väldigt tidig morgon i juli när Trädgårn precis stängt och man inser att man kommer behöva gå hem ensam kan det vara läge att slå på June Vide i sina airpods?
– Ja, precis.

Och vad händer på onsdag 22 maj?
– Vi kommer spela våra nya singlar och lite fler låtar på Snotty. Det blir mäktiga trummor och folkfest. Vi kommer vara snygga och blåa. Och förhoppningsvis kommer det vara fullproppat.

Okej, så i äkta Kristoffer Triumf-anda: Kan ni rekommendera något?

– Att hänga på Snotty för där händer det fan grejer. Och att dricka drinken Kir Royal serverat av Fabian.

Den 22 maj kl 20 spelar June Vide i källaren på Snotty Hornstull.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!