Motståndaren blir Sveriges Oscarsbidrag

Redaktion 09:47 21 Sep 2023

Milad Alamis film gör upp om en Oscar.

På torsdagsmorgonen presenterade Svenska Filminstitutets årets svenska Oscarsbidrag. Äran gick till dramat Motståndaren, som regisserats av Milad Alami och har Payman Maadi, Marall Nasiri och Ardalan Esmaili i huvudrollerna. Filmen handlar om brottaren Iman som flyr till Sverige och hamnar på ett flyktingboende i Norrbotten. 
– Vi är jättestolta och hedrade över att i år vara det svenska bidraget till Oscars! Jag är personligen extra stolt för våra fantastiska skådespelare och vårt team, säger Milad Alami i ett pressmeddelande.
– Milad Alamis film innehåller så mycket som definierar vad som utgör ett starkt drama skildrat på film. Det personliga ödet, den aktuella politiska tematiken, placeringen av historien i ett sammanhang som gör att dessa blir så mycket tydligare. Detta parat med utmärkt skådespeleri och stilsäkert och effektivt berättande gör Motståndaren till en mycket värdig Oscarskandidat, säger Petter Mattsson, chef för Internationella enheten på Filminstitutet och ordförande i den svenska Oscarskommittéen.

Läs även Nöjesguidens recension av Motståndaren

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner