Hop Notch är top notch. Om ni frågar oss i alla fall. Jessica Heidrich och Magnus Karperyd lever drömmen om att driva sitt eget bryggeri. Givetvis är de med på Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm och vi lät Jessica svara på våra enkätfrågor.
Berätta hur ert bryggeri startades?
– Drömmen har väl funnits en längre tid, men vi har jobbat alldeles för mycket så har inte haft tid att tänka. Så för att få tid att tänka så sa vi upp oss, slutade jobba och började planera. Läskigt till tusen att kasta sig ut utan skyddsnät, men ibland måste man bara hoppa. Ångrar det inte en sekund, även om vi ibland undrar om vi är riktigt kloka. :)
Hur skulle du beskriva er ölstil?
– Vi är ju humletorskar, så mest humligt, med hög hinkabilitet blir det. Gillar balans före effektsökeri och käftsmällar. Är inte mycket för badsalt, rökt fårskit eller valtestiklar i mina öl. Har väl för lite testosteron för det... men bara humle blir tråkigt till och med för oss i längden så lite surt eller starkt blir det också emellanåt.
Vad kännetecknar en bra öl?
– När man inte kan låta bli att ta några stora klunkar och känner att man spontant bara ler. Det är bra öl!
Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier?
– Smakrikedom och höga smaker i ölen i kombination med att det är äkta och personligt. Det är riktiga människor som verkligen bryr sig om produkten, och dig som kund. Så mycket hjärta och passion i bryggerierna vilket verkligen lyser igenom, smak och karaktärsmässigt, i ölen.
– Vår senaste NEIPA. Vi finslipar på receptet och testbrygger för fullt. Det är inget tråkigt jobb att utvärdera de batcherna. :)