Jessica Heidrich

Möt Hop Notch Brewing på ölmässan i Stockholm

10:41 20 Dec 2019

Hop Notch är top notch. Om ni frågar oss i alla fall. Jessica Heidrich och Magnus Karperyd lever drömmen om att driva sitt eget bryggeri. Givetvis är de med på Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm och vi lät Jessica svara på våra enkätfrågor.

Berätta hur ert bryggeri startades?
– Drömmen har väl funnits en längre tid, men vi har jobbat alldeles för mycket så har inte haft tid att tänka. Så för att få tid att tänka så sa vi upp oss, slutade jobba och började planera. Läskigt till tusen att kasta sig ut utan skyddsnät, men ibland måste man bara hoppa. Ångrar det inte en sekund, även om vi ibland undrar om vi är riktigt kloka. :)

Hur skulle du beskriva er ölstil?
– Vi är ju humletorskar, så mest humligt, med hög hinkabilitet blir det. Gillar balans före effektsökeri och käftsmällar. Är inte mycket för badsalt, rökt fårskit eller valtestiklar i mina öl. Har väl för lite testosteron för det... men bara humle blir tråkigt till och med för oss i längden så lite surt eller starkt blir det också emellanåt.

Vad kännetecknar en bra öl?
– När man inte kan låta bli att ta några stora klunkar och känner att man spontant bara ler. Det är bra öl!

Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier?
– Smakrikedom och höga smaker i ölen i kombination med att det är äkta och personligt. Det är riktiga människor som verkligen bryr sig om produkten, och dig som kund. Så mycket hjärta och passion i bryggerierna vilket verkligen lyser igenom, smak och karaktärsmässigt, i ölen.

 
Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu?
– Ser jag en Apex, så tar jag ju den...
 
Vilken är nästa stora öltrend?
– Humle och humliga öl kommer att fortsätta toppa i både bryggeriers och konsumenters intresse. Troligtvis kommer den värsta haze crazen mattas av lite och West Coast IPA kör en revival. Inte för att de varit borta, men lite undanskymda. Nu kliver de fram igen.
 
Vilken är din egen favoritöl just nu?
– Vår senaste NEIPA. Vi finslipar på receptet och testbrygger för fullt. Det är inget tråkigt jobb att utvärdera de batcherna. :)
 
Vilken typ av öl föredrar du annars?
– IPA i alla dess former, utom Red IPA. :) 
 
En framtidsspaning, vad är det viktigaste som händer i den svenska ölvärlden 2020?
– Att den svenska regeringen tar sitt förnuft till fånga och tillsätter en ärlig utredning om differentierad alkoholskatt. Det är befängt att säga att det kommer att äventyra folkhälsan med öl från oss småproducenter som kostar flera gånger mer än Systembolagets senaste önskan i den prispressade offerten för en burk starköl på 6:90 kronor.
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner