Moderatpolitiker är dagens foliehatt

19:53 1 Apr 2019

Moderatpolitikern Jonathan Bessous konspirationsteori om Jesper Rönndahl är häpnadsväckande. 

För ett par dagar sedan berättade Jesper Rönndahl att han självmant valt att sluta som programledare för det populära satirprogrammet Svenska nyheter.
– Det var svårt att fatta beslutet eftersom jag har en redaktion som är så helt extraordinärt fantastisk och jag kommer att sakna dem så mycket. Men jag är inte så intresserad av politiska nyheter egentligen, sa han till TT.

Trots att Jesper Rönndahl alltså själv gått ut och berättat att det var hans beslut att inte fortsätta med programmet vägrar Moderaternas kommunpolitiker tillika Twitterkändis Jonathan Bessou tro på att det var så det gick till.

"Är man konspiratorisk om man misstänker att Jesper Rönndahl fick lämna för att programmet varit för anti-vänster på sistone?", skriver han på Twitter.

Det är festligt att tänka på hur Jonathan Bessou föreställer sig att en tv-inspelning går till. Att han tror att Jesper Rönndahl kan strunta i manuset som manusförfattarna har skrivit och direktiven från producenten för att i stället "öppna eget", som Ingmar Bergman kallade det när skådespelarna improviserade. Och att han därefter på något märkligt sätt skulle få SVT att sända programmet, som inte är direktsänt, mot kanalledningens vilja. Och att det var att detta upprepades gång på gång som gjorde att SVT inte såg någon annan utväg än att fimpa Jesper Rönndahl.

Men dumheterna stannar inte där. Eftersom Jesper Rönndahl, som i Jonathan Bessous huvud är en galen despot som styr sitt program helt efter sin egen anti-vänsteragenda, berättar i intervjuer att det är hans eget beslut att lämna programmet måste ju Jonathan Bessou tro att även det är en lögn. Han tror alltså att SVT utövar någon form av utpressning mot Jesper Rönndahl som gör att han inte vågar säga sanningen. Trots att han vågade göra vad fan han ville när han hade SVT som arbetsgivare. Det gör Jonathan Bessou till dagens foliehatt.

Läs även: Frasses veckorecap: Simon Skölds Dramatenbojkott och Cadierbarens enfant terrible
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!