Moa Svan: "De kan gå hur långt som helst"

18:45 17 Jul 2017

I sommar arrangerar Nöjesguiden Boll och Bröl på Barbro tillsammans med Moa Svan, som har skrivit boken Det riktiga landslaget. Vi tog ett snack med henne om sommarens mästerskap.

Hur peppad är du på fotbolls-EM? 
– Otroligt peppad! Jag går igång nåt så extremt mycket nu när de varit artiklar i sportdelen hos alla seriösa dagstidningar med fotboll och EM. Framförallt när de kommer fram lite mer trivialt som att spelarna äter kanelbulle på hotellet eller vem som delar rum med vem. Det skapar en känsla om att de är riktiga personer som är som mig och andra vanliga som ska spela. Och inte bara onåbara sportstjärnor.

Vad tror du om Sveriges chanser?
– Alltid goda. Om det är kämpa in i de sista och en sjukt bra stämning så kan de gå hur långt som helst. Kvaliteten finns där. Rutinen finns där.

Hur firar du om Sverige vinner EM-guld? 
– Genom att skrika och gråta framför teven.

Varför ska man komma på Boll och Bröl på Barbro? 
– För att det är så sjukt kul att kolla fotboll ihop med andra som älskar fotboll och att det är just EM som är fokus. Den här månaden har Barbro valt att dedikera sin salong till EM-fotboll och inget annat. Är man fan så vet man exakt vad det innebär och för alla andra så kommer det vara en kul känsla att få upptäcka hur kul det kan vara med fotboll och att heja i grupp.

Du har nyligen varit med och startat Klubb Fotbollsfeminist. Vad är det? 
– Ja det är del av det vi utgått ifrån när vi skapat Boll och Bröl. Det är en klubb som innehåller studiosnack live runt match och det feministiska har gått ut på att visa damallsvenskan på storbild. Det är det ingen som gjort innan. Nu kör vi nytt och utvecklar vidare.

Vill du se fotbolls-EM på storbild? Läs mer om Boll och Bröl här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!