Minigolfsommaren 2020

Redaktion 08:52 25 Jun 2020

Bangolfexperten Hans Olofsson slår ett slag (!) för den perfekta sommaraktiviteten, och listar sina favoritbanor. 

Enligt trendspanaren Stefan "Trendstefan" Nilsson är 2020 bland annat Minigolfens år och att umgås på två klubblängders avstånd kan faktiskt vara roligare än man tror. Klart dejtvänligt sägs det vara också, raggpotentialen från scratch är nog lite lägre, men varför inte göra ett försök?

Vi bad Hans Olofsson, vd och grundare av Swing by Golfbaren samt innehavare av en mängd mästerskapsmedaljer i bangolf att lista några av sina favoritbanor i Sommarsverige. Bor du för långt bort, sitter i karantän eller är bara lat? Lugnt, någon av landets över 500 minigolfbanor finns säkert tillräckligt nära för ett besök i sommar.

STOCKHOLM  

Golfbaren Kristineberg
Kungsholmens populära hot spot för minigolf sedan 2013. AW, dejter, sommarfester fyller banan som ofta är full men ytan räcker till för många, finns även om gott om sittplatser. Schyssta pizzor och burgare plus öl, vin & drinkar gör att kvällen kan bli lång här. Besöks sommartid med fördel innan eller efter ett bad vid Fredhälls klippor eller Hornsbergs Strand. 
golfbarenkristineberg.se

Golfbaren Aspudden
Hägerstens mysiga minigolf-oas på lagom promenadavstånd från både Vinterviken och tunnelbanan i Aspudden. Lite lugnare, lite grönare, lite mysigare och pallar du sällskapet av ganska många barnfamiljer (kan undvikas genom senare kvällsbesök såklart) är detta dejt-stället framför andra denna sommar! Golfbarens klassiska utbud från kök & bar plus lokal-öl från Hopsan Brewery i Gröndal.

golfbarenaspudden.se 

Golfbaren Jungfrusund
Troligen Sveriges coolast belägna minigolfbana. Absolut inget krav, men har du tillgång till båt, kan du anlända ståndsmässigt till denna bana mitt på bryggan med egen sandstrand på Ekerö. Stor marina med gästhamnsplatser och restaurang, padel, gym & butiker. Men framförallt nyöppnad minigolfbana med eget kök och bar. 

golfbarenjungfrusund.se 

GÖTEBORG  

Golf & Bar Allén – på nästan krypavstånd (300 meter) från Avenyn ligger här 18 gröna minigolfhål med skönt corny göteborgs-skämt på varje hål. Startat av Golfbaren 2015 men nu med nya lokala ägare, dock fortfarande lika goda pizzor och med bra urval av lokal öl samt plats för skönt barhäng några timmar.
golfbarenallen.se 

MALMÖ  

Malmö Äventyrsgolf – mitt i Malmö Folkets Park har någon skön Malmö-nörd byggt en minigolf med miniatyrer av Turning Torso, Öresundsbron, Zlatan Court mm. Cool bana som går fort att spela, men det är bra, då hinner man med en rejäl glass på Ben Jerry’s glassbar som är en del av anläggningen. Vägg i vägg ligger klassiska vattenhålet Far-i-hatten så törsten och hungern kan släckas också.  
malmoaventyrsgolf.se 

HALMSTAD 

Punch Äventyrsgolf – Reserestriktionerna släppta, du kommer inte vara ensam i Tylösand men det är klart du måste dit. Mycket folk kan det även vara på klassiska vattenhålet ett par puttar från stranden i Tylösand. Punch erbjuder en skön golfinspirerad minigolfbana med bar och riktigt bra sommarkrog. Det närmaste minigolf-nattklubb du kommer i Sverige denna sommar! 
punch.se 

VISBY  

First Hotel Kokoloko – vi vet det, det låter lite corny minst sagt. Men nya hotellet i Visby har riktigt skönt sommarhäng med pool och minigolfbana med bar. Det är även ett relativt plånboksvänligt boende för att vara Gotland. Lagom gångavstånd till ringmuren och allt som finns innanför där så besöket kan fulländas med en sväng på stan också. 
hotelkokoloko.se 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!