Miljonstreamade Maia Wright släpper singel och musikvideo

13:25 17 Jan 2020

Med singeln Ride or Die släpper Maia Wright fram nya sidor, och låter oss samtidigt lära känna henne lite bättre.

Känner du inte igen namnet? Det är inte så konstigt, eftersom hon trots sina nu över 100 miljoner streams på Spotify delvis hållit sig i bakgrunden. Den stockholmsbaserade 22-åringen har på bara några år gått från att inte skriva alls till att skriva hits som tagit sig in på Billboard och US Radio Dance Chart. I höstas släppte hon sin debutsingel som soloartist, den dansvänliga Decent.

Jag blev överraskad och förtjust när jag hörde Maias nysläppta singel Ride or Die, eftersom den visar upp en ny, ganska oväntad sida av henne. Till skillnad från hennes tidigare samarbeten med bland andra Gryffin och Joakim Molitor som båda går åt EDM-hållet påminner den här snarare om Rihannas Love On The Brain och är en modern kärleksballad. Senare i år släpper Maia sin debut-EP, och det ska definitivt bli spännande att lära känna henne som soloartist närmare.

Hur kommer det sig att det dröjt några år innan du börjat ta dig ut i strålkastarljuset? Trivs du i bakgrunden?
– Jag ville att det skulle kännas rätt och att jag skulle ha hittat min grej innan jag släppte något. Det var viktigt för mig att inte stressa ut något bara för att synas liksom, att musiken känns rätt är det viktiga. Jag kan samtidigt njuta av att stå i bakgrunden också. Jag älskar att stå på scen och göra min grej, men att till exempel skriva musik till andra artister och göra mitt bästa för att de ska skina på sitt sätt är en härlig känsla. Det är skönt att inte tänka på sig själv hela tiden och få lite distans från sitt eget.

Vilka nya sidor kommer vi att se hos dig som artist när du börjar släppa fler egna låtar?
– Ni kommer att få se alla sidor av mig! För mig är musik så personligt och jag vill få med så mycket av mig i mina låtar som möjligt. Jag släppte till exempel Decent när jag var trött på att folk ifrågasatte mina drömmar och visioner innan jag hade släppt något. Den handlar om att inte ta skit och gå sin egen väg. Att inte göra det normen säger och inte nöja sig med något som känns halvdant. Ride or Die är en kärleksförklaring och en låt som handlar om att visa uppskattning till sin partner. Jag vill visa mitt gladaste jag men är inte rädd för att dela med mig av mina djupaste sidor heller.

Du har inte skrivit särskilt länge men är ändå framgångsrik. Varför tror du att låtskrivandet kommit så pass naturligt för dig?
– Det är svårt att svara på, men första gången jag skulle skriva en låt var det som att det rann ur mig. Både melodi och text kom så naturligt. Under tonåren höll jag mina känslor för mig själv mer och jag kunde inte riktigt ta itu med dem. Det var lätt för mig att förtränga något som kändes jobbigt. Men när jag började skriva musik så såg jag mina känslor svart på vitt. Orden skrevs ner innan jag hann reflektera över dem. Jag kunde inte ljuga för mig själv. Att skriva musik för mig är mitt sätt att ventilera känslor.

 

Lyssna på Maia Wrights singel Ride or Die här.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!