Det danska mikrobryggeriet satsar på mexikansk street food på sin nya restaurang.
Mikkel Borg Bjergsø och hans ölimperium växer sig större och större. I synnerhet på hemmaplan i Köpenhamn. Tidigare i somras öppnade Mikkeller nämligen brunchstället Hyggestund på Vesterbro, och nu står det populära bryggeriet i begrepp att öppna en mexikansk taqueria på Nørrebrogade 29.
Den nya satsningen görs i samarbete med Ricardo Medrano Treviño, den svensk-mexikanske tacomästaren som ligger bakom La Netas båda restauranger i Stockholm. La Neta blir dessutom namnet på taquerian i Köpenhamn.
– La Neta betyder "sanningen" på mexikansk slang, och det är precis vad vi vill erbjuda våra gäster. Det blir mat som du kan hitta på många av de fantastiska taqueriorna i Mexiko, förklarar Ricardo Medrano Treviño.
För att lyckas få till de rätta smakerna kör man på en blandning av importerade nyckelingredienser och färska, lokalt odlade produkter. Dessutom har man köpt in en sprillans ny tortillamaskin direkt från Mexiko för att kunna göra det typiska majsbrödet på plats.
Såhär ser etiketten till La Netas blivande husöl ut. Bild: Press
Eftersom Mikkeller i grund och botten är ett bryggeri kommer man förstås att kunna dricka matchande öl till maten. Bland annat har man skapat ett helt nytt husöl, La Sirenita (Den Lilla Havsfrun på spanska), som bryggs med både lime och chili.
La Neta öppnar den 30 juni.