På lördag den 5 december öppnar Ramen to Bíiru – mikrobryggeriet Mikkellers nya ramenkrog i Köpenhamn.
I drygt ett halvårs tid har det varit prat om att det danska mikrobryggeriet Mikkeller ska öppna upp en ny krog med fokus på ramen och hantverksöl. På lördag den 5 december är det alltså dags. Ramen to Bíiru, som det nya stället heter, är ett samarbete med familjen Uki från den japanska restaurangen Bento.
– Om det skulle göras, skulle det göras ordentligt. Det var vår vision. Vi är mycket intresserade i kvalitet, precis som man är inom den japanska matkulturen. Därför har vi också lagt väldigt lång tid på att skräddarsy själva sopporna så att de får samma smak och djup som i Japan, berättar Daisuke Uki i en intervju med Politiken.
Ramen to Bíiru kommer att ligga på Griffelfeldsgade på Nørrebro. Har ni vägarna förbi Köpenhamn framöver kan det kanske vara värt ett besök. Vänta bara tills den initialia hypen har lagt sig – just nu är det nämligen fullbokat i flera dagar efter öppningshelgen.
Läs även: "Sveriges bryggerier erbjuder praktikplatser till asylsökande"