Medborgarplatsen får ett nytt nöjeshus

11:11 7 Dec 2021

Det blir återigen livemusik på Medis när Biblioteket Live öppnar med restauranger, barer och en livescen. 

Medborgarhuset har tidigare huserat livescener såsom Mondo och Debaser Medis. Nu öppnar snart huset igen för musik. Det gamla biblioteket har under de senaste åren genomgått en renovering modell större, den största på 80 år närmare bestämt. Nu går denna mot sitt slut, och snart öppnar Biblioteket Live.
– Biblioteket Live ska fyllas med alla sorters människor och massor av kultur, men även bidra till att sätta Medborgarplatsen på kartan som ett av landets folkligaste och roligaste ställen. Det här är en efterlängtad lokal i centrala Stockholm, säger Chamoun Gerges, ägare och initiativtagare.

Nöjeshuset i tre våningar kommer att inrymma restauranger, barer och en livescen på ljusgården. På bottenvåningen färdigställs en modern ölhall som kommer att servera mat ur konservburkar, detta som en hyllning till eran då byggnaden uppfördes.

Biblioteket Live består av tre våningar med två restauranger och totalt fyra barer och rymmer knappt 600 personer totalt. Bakom projektet står Chamoun Gerges med sönerna Elias och Gabriel. Familjen äger även Fem Små Hus i Gamla stan samt Bierhaus på Tegnérgatan. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!