Matverket står för käket på ölmässan

11:42 30 Jan 2019

Matverket kommer till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 16 februari.

2016 startades populära Matverket som förutom att driva två lunchrestauranger också jobbar med catering och event. Deras filosofi med mat från grunden har verkligen varit ett lyckat koncept och inom kort öppnar ytterligare fyra restauranger. Matverket kommer till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg och vi ringde upp Johan Dohn på Matverket för att kolla läget med dem.

Tjena Matverket! Hur är läget?
– Det är fint!

Er filosofi är att laga mat från grunden, hur kommer det att synas på ölmässan?
– Vi fuskar inte med halvfabrikat utan vi är kreativa och lagar mat av de råvaror vi har. Vi jobbar med svenska råvaror i den mån vi får tag i det. Vi älskar att jobba inom event och catering och där kan vi verkligen få utlopp för vår kreativitet.

Vad kommer ni att bjuda på?
– Vi kommer att ha ett koncept som heter Hello Harlem. Det är ett koncept som togs fram förra året och går ut på att vi blandar olika stilar av mat. När vi tänker på street food tänker vi hamburgare, tacos och pizza, men street food kan ju egentligen vara vad som helst. Allt som görs på gatan är street food, och varför konceptet heter Hello Harlem är för att i Harlem finns alla typer av människor. Det vi har gjort är alltså att vi har tagit Harlem och gjort det till en taco med asiatiska, svenska och amerikanska smaker. Det är en schysst twist och det kommer kännas att det är vällagat. Det är kärlek i. Vi kommer att servera tacon i äggkartonger för miljöns skull.

Intressant! Tänker ni mycket på miljön i era koncept?
– Vi försöker få in mycket miljötänk. Äggkartongerna köper vi från ett mejeri i Halland vilket gör att vi även får in det lokala i idén. Vi har inte heller några plastprodukter utan tacon serveras i äggkartongen som den är.

Kommer ni att stå i en food truck eller hur går det till?
– Nej vi kommer faktiskt att bygga upp ett tält. Vi tycker att det är roligare. Gästerna får mer insyn och ser kockarna. Det är inte bara att lägga upp maten, det blir en show också.

Hur skulle ni beskriva er mat med tre ord?
– Kvalitet, kreativitet och genuinitet!

Här hittar du biljetter till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!