Matpark på grönbete

Redaktion 11:53 4 May 2023

Från och med den 1 juni 2023 är konceptet Streetfood Helsingborg tillbaka med matvagnar på flera platser ute i staden. 

Nytt för i år är att det görs plats för en food court vid Karantänen på bästa läge i centrala Helsingborg; nära havet, Gröningen och strandpromenaden. Det finns en plan för att utveckla platsen som kommer bli verklighet om några år. Fram till dess skapas nu en tillfällig food court – Matpark Gröningen.

– I sommar kommer invånare och besökare kunna handla mat från foodtrucks i Helsingborg igen. På den härliga platsen Karantänen vid Gröningen och havet gör vi dessutom plats för en food court. Med Matpark Gröningen vill vi skapa en attraktiv mötesplats för helsingborgare och besökare med olika sorters streetfood som kompletterar det lokala matutbudet. Det blir plats för fyra till fem containrar och några mobila foodtrucks, berättar Anneli Rosdahl, upplåtelseansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Från och med 27 mars till och med 14 april kan företagare ansöka om att vara en del av Matpark Gröningen. Veckan efter väljs medverkande för att få en så bra variation av utbudet som möjligt. Därefter så fort som möjligt meddelas vilka fyra till fem sökande de valt som får placera ut varsin 20 fots-container på platsen under sommaren och tre somrar framåt. Platsen kommer vara en food court i minst tre år och det kan bli längre.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!