Mat mot rasism på Söders Hjärta

16:26 28 Aug 2017

I månadsskiftet gästspelar journalisten och författaren Mustafa Can på Söders Hjärta. På menyn står antirasism.

– När krögarna Niclaes Wallmark och Christian Wabnig i våras frågade om jag ville vara gästkock på Söders Hjärta och om jag ville bygga menyn kring ett tema, kom jag snart att tänka på en sann historia. En historia jag gärna delar med mig av när vi ses på Hjärtat. Historien handlar om vår vice talman. Söders Hjärta ligger förmodligen knappast sverigedemokraten Björn Söder varmt om hjärtat. Ty den vice talmannens idé om människan och vision om Sverige är själva antitesen till den atmosfär som krögarna på Söders Hjärta lyckats skapa. Jag har många gånger genom åren varit på krogen för en bit mat eller några öl – och känt mig lika välkommen varje gång, säger Mustafa Can i ett pressmeddelande.

Den 31 augusti, 1 och 2 september serveras således Cans meny som både ska läsas och smaka som en inbjudan till öppenhet och en protest mot inskränkthet.
– En sillmacka i all ära, men vågar vi ens tänka på Söders Hjärta – eller på det svenska köket – utan influenser bortom landsgränsen?

Vill du veta hur hur kurdisk fåroströra med västgötska toner smakar? Eller lins- och kikärtsbiffar med västerbottenost? Då är det läge att förlägga ett besök till Bellmansgatan i veckan.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!