Foto: Pierre Björk.

Mat från en råvara på Brutalisten

Redaktion 14:28 1 Oct 2021

Stefan Eriksson och Carsten Höller öppnar huvudstadens kanske mest konceptuella restaurang. 

Brutalist Kitchen Manifesto är konceptet som ligger till grund för kommande restaurang Brutalisten som öppnar i januari 2022. Krogen, som kommer att ligga på Regeringsgatan 71, tar råvarufokuseringen till en helt ny nivå och tillåter endast tillsatser i form av vatten och salt.

En rätt – en råvara, är således den rättvisande parollen för konceptet som duon tidigare har testat vid enstaka middagar. Nu tar de alltså steget fullt ut och öppnar restaurang. 

Stefan Eriksson vann Årets Kock 2005 och har sedan dess bland annat arbetat på Ett hem, Atelier Food och Restauranglabbet. Carsten Höller är i sin tur konstnär som i Sverige har ställt ut på bland annat Moderna Museet och Magasin 3.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!