Maskineriet

08:50 28 Nov 2014

Nu på lördag den 29 november är det premiär för Nordic Hotels och Tryffelplansgruppens tredje öppning i år. Den nya delen Maskineriet som gör The Crooked Leg och Hearts sällskap, ligger vid taxistoppet intill Arlanda Express och är inspirerad av Köpenhamn. Namnet symboliserar hela verksamheten som skall fungera som ett kreativt maskineri.

– Drömmen är att ha öppet varje dag i veckan som alla våra andra verksamheter, säger Daniel Hermansson. Tillgänglighet är extremt viktigt i detta projekt. 

Det kommer att vara en livescen? 
Det är en kulturscen och då har livemusiken självklart ett stort utrymme. Vi räknar med livespelningar 2-3 gånger i veckan där vi vill hjälpa mindre artister att få visa upp sig. Allt är ett samarbete mellan oss och de som vill skapa någonting med oss. Samtidigt som vi kommer att kunna presentera stora etablerade artister.

Kommer ni att köra klubbverksamhet också? 
– Vi kommer att jobba med några av stans bästa namn som dedikerar sig till musik på en nivå där musiken är viktigare än selfien. Större bokningar är så klart något vi kommer ta in med jämna mellanrum, men viktigt är också att Maskineriet bara ibland kan få vara en opretentiös bar med genomtänkt musik. 

Hur många har ni kapacitet för? 
– 200 ungefär, men vi kan leka lite Tetris med väggarna så att det aldrig kommer kännas tomt. Det är en magisk lokal på det sättet.  

Det här blir det tredje stället ni öppnar bara i år, hur hinner ni med?
– Vi har inte tid att slappna av när vi ser så stora möjligheter. När man ser de orörda pärlorna nere i city blir man sjukt taggad på att vara med om denna förvandling. 

Finns det ingen risk för växtvärk? 
– Vårt mål från dag ett var att öppna dessa tre ställen under 2014, så det ligger enormt mycket planering bakom. Maskineriet är kronan på verket som kompletterar hela satsningen. Ingen kommer ihåg en fegis. 

Och ni har ett fjärde på väg under 2015. Kommer ni att lyckas fylla alla ställen?
– Moroten är att få vara med att förändra folks vanliga banor när det kommer till hur dom rör sig i staden. Vi har redan sett stora förändringar på folk som aldrig någonsin skulle lämna sin stadsdel, men som nu har insett att Vasaplan är ett stenkast från allt. Nästa projekt kommer att ske under 2015 men vi kommer absolut inte att förhasta oss med någonting. Nu är fokus på våra tre existerande verksamheter. 

Maskineriet öppnar imorgon lördag och håller sedan öppet ons-tor 19–01 och fre–lör 19–02. Läs mer om Vasagatans mest spännande etableringar här.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!