Foto: Kitty Lingmerth

Marlene om spelningen på Åre Sessions

Redaktion 11:36 24 Apr 2019

Marlene släppte sin debuterande EP Indian Summer 2014 och belönades med en kometkarriär. Sen dess har hon fortsatt släppa träffsäkra hits och tar i helgen en kort paus från låtskrivandet för att hänga med Nöjesguiden på 720 i Åre. När Marlene kliver upp på festivalscenen bjuds det på härlig stämning och potentiella after ski-dängor.

Blir det din första spelning i Åre?
– Japp, det blir första ever!

Hur laddar du upp?
– Jag brukar sällan göra något särskilt innan jag går på scen förutom att sminka mig, ta en öl och se till att jag känner mig fin, peppad och glad! Efter att jag gjort det blir det mest att jag harklar mig någon gång och sen går upp på scen. Jag sjunger alltså inte ens upp ordentligt... Säg inte det till alla sångare där ute eftersom dom kommer att jämföra det med att vara en maratonlöpare och inte värma upp ett dugg innan loppet. Och dom har ju helt rätt, så det här får vi försöka hålla tyst om… Jag kommer dock att få åka skoter upp till 720 för att göra soundcheck och det ska ju bli himla coolt!

Hur planerar du att få igång 720 på lördag eftermiddag?
– Jag ska sjunga mina bästa låtar så bra jag kan och vara mitt härligaste jag!

Kommer du att riva av någon after ski-dänga?
– Jag brukar inte tänka på min musik som after ski-musik, men nu när du säger det tror jag att till exempel All I Want är en perfekt after ski-låt??! Eller blir kanske all musik automatiskt after ski-musik bara det spelas på en after ski? Isåfall kommer jag endast att bjuda på after ski-dängor!

Vi är sjukt peppade på din spelning, vad ser du själv fram emot under Åre Sessions?
– Åh vad kul att höra, det är jag med! Det var ett tag sen jag stod på scen på det här sättet så det ska bli askul! Förutom att få bo ihop med mina vänner och åka skidor är jag taggad på Neiked, Nadja Chatti, Off The Meds & Sarah Klang! Och så kör mina kompisar Stinza & Anna Korsgren Deep OM Yoga på fredag morgon som jag tänkte försöka ta mig till.

Du är ofta klanderfritt stylad, hur klär man sig snyggt på en festival i fjällen?
– Tack, vilken komplimang! Fast nu undrar jag faktiskt samma. Jag har dels aldrig varit på en festival i fjällen förut och sen tror jag inte att jag är rätt person att fråga om stiltips i fjällen över huvudtaget eftersom jag är sån som låter komfort gå före stil. Särskilt i såna lägen där kyla är inblandat. Jag hatar att frysa nåt så oerhört innerligt! Men en enfärgad, snajsig overall och ett par feta solglajjor vore ju ändå väldigt snyggt! Och bekvämt!

Hur ser resten av våren och sommaren ut för dig?
– Jag ska mest sitta i studion med Ji Nilsson har jag tänkt. Vi kallar oss för Pure Shores som låtskrivar- och producentteam numera och vi skriver och proddar låtar åt mig och andra hela dagarna, så jag har fullt upp med det!

Marlene går upp på 720s scen lördagen den 27 april klockan 14.00. Här kan du läsa mer om Åre Sessions.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!