Gamla Marie Laveau.

Marie Laveau får nya ägare – görs om från grunden och blir Tong

16:57 7 Aug 2017

I början av sommaren lades söderklubben tillika restaurangen Marie Laveau ut till försäljning. Nu har den hittat sina köpare – och allt kommer att bli nytt, inklusive namnet som byts till det något mer lättstavade Tong.

De nya delägarna heter Mikael Jellby, Jimmy Dymott, Simon Åhnberg och Thomas Omfors. Kvartetten har jobbat tillsammans tidigare i olika konstellationer men tillsammans kanske framför allt på East för en herrans massa år sedan.

Mikael Jellby startade sin krogkarriär som nisse på Riche redan 1993 men jobbar idag på vin- och spritagenturen Philipsson Söderberg. Nu tar han alltså steget tillbaka till krogbranschen och stöper tillsammans med de övriga delägare om tidigare Marie Laveau till kinakrogen Tong.
– Alla gillar den sortens mat, och Tomas är dessutom riktigt duktig på det köket.

En kinakrog alltså?
– Tänk dig snarare kinesisk mat som har gått genom ett storstadsfilter. Jag vill inte använda uttrycket fusion utan snarare kanske den typ av kinesisk mat som man hittar närmast i ett Chinatown. Vi låser inte heller in oss i något "Kina-fack" utan hittar vi något kul från till exempel Korea tar vi in det på menyn.

Det låter som att det blir en rejäl förändring jämfört med tidigare?
– Ja och det blir faktiskt två krogar. Vi stänger Love Food Café och öppnar "Little Tong" först, och den stora restaurangen Tong något senare när allt är klart.

Hur ser planerna ut i övrigt för lokalerna? 
– Vi flyttar fram matsalen till där baren låg, så du kommer direkt in i restaurangen. Baren finns kvar men kommer bli mycket mindre. Little Quarter stängs och blir ett chambre separee, och den baren flyttas ut i den tidigare restaurangdelen. Vi ska göra en jävligt bra bar, men den ska vara mer integrerad i restaurangen än tidigare. 

I källaren blir det inte klubb, och det är inte helt klart hur denna del kommer att se ut. Men som det ser ut nu lutar det snarare åt bar även här och lokalen blir en aning mindre då det tidigare dansgolvet slopas.

Det var många som höjde på ögonbrynen för den föreslagna köpesumman på 22.5 miljoner, får man fråga hur mycket ni betalade för krogen? 
– Nej det kommer jag inte att säga. 

När siktar ni på att komma igång?
– Little Tong öppnar redan den 1 september, så där går det snabbt fram. Den större krogen kommer längre fram i höst, kanske slutet av oktober som det ser ut nu. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2017.

1 Visa kommentarer (1)

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!