Marcus Berggren, Carl Stanley och Henrik Nyblom gör humorserie i SVT

13:43 10 Apr 2018

Komikertrion gör serie om motorcykelgäng.

Den 12 april har den nya humorserien Motorcykelkriget premiär i SVT. Nöjesguidens bloggare (Fan, kan vi ens kalla honom det? Han har inte skrivit något sedan augusti 2017, red. anm) Marcus Berggren har skrivit serien tillsammans med komikervännerna Carl Stanley och Henrik Nyblom. Förutom dem skådespelar kända ansikten som Lisbeth Johansson, Magnus Betnér och Kristoffer Appelquist.
– Det känns så jävla gött att det är klart och att det blev bra för tydligen är det skitsvårt att göra teve. Vi spelade in mitt i vargavintern fast i manus är det vår så våra karaktärer har typ bara jeansjacka så man var svårt köldskadad. Tur att vi hade väldigt roligt när vi spelade in, det hade aldrig funkat om det vara typ drama. Vi är stolta och nöjda men redo att gå vidare. Vi ser detta som första steget på en jävligt hög pyramid och där längst uppe är Parasit-tv och Grotesco och gänget, säger Marcus Berggren.

En komediserie på riktig tv, det är väl typ alla komikers dröm?
–  Ja, det är verkligen en dröm som blev sann. Jag har inte riktigt förstått det än, tyvärr. Jag och Carl Stanley började skriva på en humorserie första gången vi sågs för typ fyra år sedan... nu är det som tur är inte den serien vi gjorde men det är sjukt att det blev av. 

Marcus spelar ena huvudrollen Pinken, som startar ett mc-gäng med sin bästa kompis Clint (Carl Stanley) för att "få den respekt de förtjänar", eller som det står i pressmeddelandet från SVT:  "Vi får kort och gott veta vad som händer när två halvkorkade killar bestämmer sig för att sluta gå till arbetsförmedlingen och starta ett MC-gäng istället".
– Min karaktär Pinken är väl ungefär som hans namn låter: snäll, dum i huvudet men med ett jävla driv. Jobbar enligt någon egen konstig logik. Riktigt kul att spela... det är ju första gången jag skådespelar så jag är glad att det blev en såpass överdriven karaktär,  jag tror det är lättare. 

Hur lik är du Pinken i verkliga livet?
–  Jag tror att Pinken är såsom många inklusive mina vänner tror eller vill att jag ska vara. Men det är inte alls likt. Jag gillar inte att prata och göra saker egentligen. Jag vill mest klappa en katt och spela piano. Nu är jag tyvärr allergisk mot katter och har inget piano men va fan jag fick ju göra en egen humorserie så livet är bra ändå.
 

Hur fick ni idén till Motorcykelkriget?
– Idén kommer från Gustaf Skördeman som är någon slags humorgubbe i kulisserna. Den var på pitch för flera år sedan med andra skådisar men sket sig som det gör. Men nu ville SVT göra ett nytt försök och så tillslut fick vi frågan och då tog vi grundpremissen och åkte till Gran Canaria och skrev hela manuset. 

Vilka riktar sig serien till?
– Serien riktar väl sig främst till unga. Jag vet inte vilka som kollar på Leif & Billy men uppenbarligen skitmånga... så kan vi sno några av deras tittare vi nöjda. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!