Måns Zelmerlöws reklamfilm anses diskriminera män

11:44 18 Dec 2020

Suck.

Mycket ska man stå ut med. Nu rapporterar branschtidningen Resumé att Måns Zelmerlöws reklamfilm för nätapoteket Meds, där svärmorsdrömmen från Lund rider naken på en häst har fällts av Reklamombudsmannen. Nämnden anser att Måns Zelmerlöw framställs som ett sexobjekt och att reklamfilmen därmed är könsdiskriminerande. Tre av ledamöterna håller dock inte med. Därför har de skrivit ett eget uttalande: ”Trots att Zelmerlöw i en av filmens scener bland annat rider naken på en häst (med pixlat underliv), rent faktiskt kan anses framställas som ett sexobjekt i något slags metamening, så är han inte – med beaktande av de överdrifter som beskrivs ovan – ett blickfång i verklig sexuell eller objektifierande mening. Reklamen är därmed inte nedvärderande för män i allmänhet".

Måns Zelmerlöw, som är delägare i Meds, är häpen inför kritiken. Men han passar på att bjuda branschtidningen Resumés läsare på en liten lustighet.
– Märkligt. Jag känner mig varken förnedrad eller diskriminerad som man när jag ser filmen. Jag hade förstått det om det var hästen som kände sig kränkt, säger han till branschtidningen Resumé.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!