Månadens singlar maj 2018

00:00 31 May 2018

Den svenska framgångsvågen fortsätter att slå in över våra spellistor. Om det är något som gör mig någorlunda patriotisk så är det stoltheten över hur mycket sjuk musik som släpps i Sverige just nu. Året har hittills bjudit på succér efter succér och hur vi ska hinna med alla nya bangers är ett i-lands problem jag gärna har. Maj har inte varit annorlunda. Spelar ingen roll om man är på klubben och svettas eller försöker svalka sig framför kyldisken i matbutiken, det forsätter att pumpas ut högkvalitativ musik för alla tillfällen.

Silvana Imam sköt på sin release av albumet Helig Moder som skulle släppts 18 maj. Istället släpper hon två singlar från det varje fredag under 10 veckors tid, där storslagna 4h och Ta hand om dig, gästade av Fricky och Khan-ji, är de första låtarna att leda vägen. Även Cherrie gick ut med att hon skulle skjuta upp releasedatumet på nya albumet Araweelo till 15 juni (mycket fin eid-present måste jag säga) men under maj fick vi iallafall ett smakprov med singeln Det slår mig Ibland, som visar att väntan kommer att vara värd det. 

Detta lämnade utrymme för Ozzys debutalbum Ett öga rött att skina, och herregud vad det skiner. På albumet finns singeln Panter som visar på rapparens många talanger. Och om någon frågar om en låt som beskriver exakt hur 2018 lät kommer jag spela sörjas låt blå konst för den.

På andra sidan Atlanten sätter Childish Gambino fingret på exakt allt på This is America. Playboi Carti tar med sig Lil Uzi Vert på singeln Shoota, vilket vi alla vet är ett vinnande koncept (behöver jag ens skriva något mer angående den?). Dessa månadssummeringar skulle också kunna vara recaps över Drakes upptåg och om bevis på att Frank Ocean inte är en illusion. Drake beefar med Pusha T (detta är ett helt eget inlägg) men släpper också singeln I’m Upset och Frank Ocean gästar låten Purity från Asap Rockys nya album.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!