Månadens krogprofil: Magnus Gunnarsson

14:28 31 Mar 2010

Magnus Gunnarsson driver Magnus och Magnus och Space. Magnus och Magnus har länge varit en av mina favoritkrogar, men Space verkar vara så kryptiskt att jag var tvungen att sätta mig ner och prata med mästerkrögaren själv.

Magnus, beskriv Space för någon som inte har besökt er.  
–En unik lokal som du, ni eller alla kan leka i, äta på, njuta av, gunga till nice musik, med konst på väggen. Eller ändra lokalen helt efter vad som önskas för tillfället. 

Vad var målet när ni öppnade Space?
–Att ge gästen spelrum, val och utrymme för events utan gränser. The sky’s the limit…

Vilket publik vänder ni er till, eller vilken är den typiska Space-besökaren?
–Folk som vill ta ut svängarna på sin fest men det kan också röra sig om ett hederligt 50-årskalas. Samtidigt som vi också gärna gör plats för konstutställningar, show rooms eller andra utställningar.

Vad kommer att hända på Space och Magnus och Magnus under våren?
–En stor och mytomspunnen fest kommer att hända någonstans i Göteborg när Backyard fyller tio år. Sjukt är bara förnamnet.

Vilken händelse har varit den roligaste hittills under Spaces korta historia samt Magnus och Magnus lite längre?
–En söndag ringde en vän som jobbar med artister här i stan. På söndagar är ju Systembolaget stängt så man får ju hjälpa sina polare. Artisten i fråga dricker bara Château Margaux årgång 1982, 1983, 1985 och 1988. Efter några djupa dykningar i min privata källare kunde jag erbjuda ’83, ’85 samt ’88. I min privata källare hittade jag också en Château Margaux 1964. Tanken flög i mig: ”kan man inte försöka sälja på honom den också?” Efter ett antal telefonsamtal mellan agenten och artisten ringer det igen. Jag svarar och pratar med min polare, men han blir snabbt avhyvlad och artisten vill genast prata med mig angående vinet och årgång 1964. Jag blev totalt sågad och han var minst sagt irriterad på att jag hade försökt lura på honom en av Bordeaux’s absolut sämsta årgångar. Mannen i fråga var Sir Paul McCartney…

Magnus och Magnus har ständigt varit på framkant vad gäller vin och mat, vad spår du för trender under 2010?
–Stora klimatskillnader gör att fler länder i Europa kommer att kunna göra bättre och udda viner med hög kvalitet. Ett bevis och en trend som jag personligen tror på just nu är mousserande viner från England. Här följer ett uttalande från Oz Clarke, en engelsk vinförfattare. För över tio år sedan skrev han: "Om någon ville göra en Champagne- look-alike, skulle en av de potentiellt mest framgångsrika områdena för syftet vara i grevskapen Kent och Sussex på kullar och sluttningar strax över Engelska kanalen". Nu konkurrerar vinerna med champagne och i senaste provningarna mellan Frankrike och England tog England massa poäng och fick mycket bättre än många av de bättre champagnehusen.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!