Foto: Christian Andersson.

Malmös första Mood manager

Sofie Strandberg 12:16 8 Mar 2018

I Stockholm, Göteborg och i resten av världens storstäder finns det Mood managers på var och varannan klubb, men i Malmö har det något diffusa yrket lyst med sin frånvaro. Tills nu. Vi har träffat Hedda Wenster, Malmös första Mood manager.

Vi ses på MJ’s hotell, Malmös nya vattenhål för stans festsugna och där Hedda jobbar och spenderar all sin vakna tid. Men när hon fick förfrågan av MJ’s hotelldirektör Arvid Laban Falk var det inte helt kristallklart vad jobbet innebar. 
– Jag googlade och då kom det upp en Aftonbladetartikel från 2007. Där stod det att Mood managers var snygga klubbkids som gick omkring och drack champagne. Det lät ju kul så jag tackade ja. 

Men är inte Mood manager bara ett coolare ord för värdinna?
– Jo på många sätt är det väl så, men jag ser inget fel i att vara värdinna.
– Däremot tror många att jag bara springer omkring och dricker drinkar på helgen vilket jag inte gör. Jag jobbar alltid oavsett om jag är ute på krogen privat, sitter framför datorn och bokar dj:s eller tar hand om våra gäster på hotellet. 

Hedda Wenster har tidigare jobbat på flera krogar och barer i stan, bland annat på Bouchon, KB och Belle. När hon inte jobbat har hon stått på andra sidan baren och för Malmöbor som är ute mycket är Hedda ett välkänt ansikte. 
– Jag har alltid älskat krogen, klubbar och att omge mig med människor. Det är när jag är ute och är social som jag känner mig som mig själv faktiskt, säger Hedda och ler.

Även om Hedda är ett ansikte utåt för hela MJ’s, är det främst klubben som kallas för Inre som Hedda är Mood manager för. Varför klubben började kallas för Inre vet hon inte riktigt.
– Vi i personalen kallar den för Inre men jag har hört våra gäster kalla den för allt möjligt. Heddas snuskiga bar, Black room, Black box och The dirty flamingo bar är bara några av namnen. Ni kan kalla den vad ni vill faktiskt, vi fattar vad ni menar…

Men det gäller att ha mer än ett coolt namn för att driva en framgångsrik klubb. Folk lockas ofta av nyhetens behag, men att fortsätta attrahera gäster kan vara svårt. Hedda har tillsammans med sitt team stora planer på att lyckas. Hon berättar om kvällar och nätter fulla av överraskningar, hemliga rum och stora fester.
– Eftersom jag är en person som aldrig nöjer mig så kommer jag alltid sträva efter att bli bäst. Jag kommer fortsätta gå ut mycket och vara på ställen där det händer saker för att inspireras. Sen har jag turen att omge mig med kreativa människor som uppdaterar och hjälper mig. 

Och givetvis är musiken en stor del av en framgångsrik klubb.
– Jag kommer boka allt från deep house till 90-talspop för jag tror inte att folk är så smala i sin musiksmak faktiskt. Så när det kommer till dj:s får alla spela hos oss, bara man håller hög standard, tar det seriöst och har kul.

Vad är receptet för en bra klubb?
– Jag är övertygad om att på en bra klubb finns det säkra rum. Alla ska känna sig trygga och vara välkomna. Trygga personer dricker och dansar dessutom mer.

Men med säkra rum menar Hedda inte speciella VIP-rum, även om det finns en VIP-ingång via en gränd.
– Ja det står ju massa soptunnor där men jag tycker faktiskt att det känns väldigt VIP att gå in den vägen. Det är personalens rökruta och alla som går in där ska känna sig som en del av oss. Sen gillar jag kontrasten mellan att gå förbi sunkiga soptunnor för att komma in till vår sjukt snygga bar och klubb.

I gränden står också en vakt på helgerna som gärna vill veta ditt namn för att du ska komma in.
– Hos oss är alla mer eller mindre VIP men det är väl klart att det är bra om man känner mig eller Laban. Men är man bara trevlig, ödmjuk, hel och ren så har man möjlighet att komma in till oss. Vi gillar folk som gillar oss helt enkelt, säger Hedda. 

Tror du att fler barer och klubbar i Malmö kommer att börja med Mood managers?
– Jag hoppas det! I så fall kan vi starta en förening och då vill jag vara ordförande. För det har krävts många blöta nätter och kvart i fem shots på kb för att komma dit jag är. 

Läs även: Nöjesguidad – Martin Inghardt.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!