Malmös bästa sunkhak har bommat igen

16:18 25 Feb 2019

Tråkiga nyheter.

I helgen var jag och mötte våren i Sveriges Berlin. Eller lilla Chicago. Kärt barn har många namn. Jag frågade mitt sällskap om vi kunde gå och ta en snabb titt på Le Le. Le Le är ett kinahak på Bergsgatan där jag och min bästa kompis Dennis satt i snitt tre gånger i veckan hela 2012. Där kunde man få en halv liter öl för 35 kronor. Sammanlagt har jag varit där i veckor. Men eftersom mitt lokalsinne är helt åt helvete fick min nya vän Ebba visa mig dit. 

När vi kom fram upptäckte jag till min stora fasa att Le Le förvandlats till en byggarbetsplats. Fönsterrutan var övertäckt, så jag kunde inte få minsta skymt av lokalen där jag tillbringat så många kvällar. Jag blev så skakad att jag glömde ta en bild, men på pappret som täckte hela rutan stod det att Le Le har stängt för gott och kommer att ersättas av en restaurang som serverar svensk husmanskost. Vila i frid Le Le.

Ps. Det här vet man kanske redan om man bor i Malmö just nu men det kan inte bara jag som har flyttat från stan och minns kinahaket på Bergsgatan med värme.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.