Malmös bästa sunkhak har bommat igen

16:18 25 Feb 2019

Tråkiga nyheter.

I helgen var jag och mötte våren i Sveriges Berlin. Eller lilla Chicago. Kärt barn har många namn. Jag frågade mitt sällskap om vi kunde gå och ta en snabb titt på Le Le. Le Le är ett kinahak på Bergsgatan där jag och min bästa kompis Dennis satt i snitt tre gånger i veckan hela 2012. Där kunde man få en halv liter öl för 35 kronor. Sammanlagt har jag varit där i veckor. Men eftersom mitt lokalsinne är helt åt helvete fick min nya vän Ebba visa mig dit. 

När vi kom fram upptäckte jag till min stora fasa att Le Le förvandlats till en byggarbetsplats. Fönsterrutan var övertäckt, så jag kunde inte få minsta skymt av lokalen där jag tillbringat så många kvällar. Jag blev så skakad att jag glömde ta en bild, men på pappret som täckte hela rutan stod det att Le Le har stängt för gott och kommer att ersättas av en restaurang som serverar svensk husmanskost. Vila i frid Le Le.

Ps. Det här vet man kanske redan om man bor i Malmö just nu men det kan inte bara jag som har flyttat från stan och minns kinahaket på Bergsgatan med värme.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.