Malmöpriset 2017: Krog

13:22 28 Nov 2017

Här är det bästa som Malmö hade att erbjuda i krogväg under 2017.

Bouchon
Denna dijonslungade franska kyss har haft en särskild plats i våra hjärtan sedan starten 2015. Behandlar såväl animalier som vegetabilier med största vördnad och har vuxit ut till något av en favoritkrögarnas favoritkrog på sistone. ”Chapeau!”, som man säger där nere.

SAV
Hyperkreativ nykomling i Ambiance gamla lokaler på Vindåkra Gård. Den svensk-danska kockduon Alexander Fohlin och Sven Jensen trivs ihop, och det märks tydligt när mat möter mun. Egensinnigt och grymt välsmakande.

Bord 13
B.A.R:s systerverksamhet på Engelbrektsgatan är fortsatt finjusterad som vore den ett fotbollslag lett av Pep Guardiola. Lika delar tekniskt, kaxigt och normutvidgande. En av stans bäst bevarade hemligheter.

Se alla nomineringar till Malmöpriset här.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.