Malmömusiker tar över Café Live med morsan

08:57 21 Nov 2019

Felix Mårtensson, känd från Malmöbanden Ra och Need For Speed, har tagit över spakarna tillsammans med Anette Mårtensson, som tidigare drev lunchrestaurangen Mat & Grönt. 

Att driva restaurang tillsammans med en förälder verkar ha blivit en minitrend i Malmö. I alla fall om man läser Nöjesguidens september- och oktobernummer som senast berättade om restaurang Lu, som drivs av mor och son, och nu Café Live som får samma konstellation.
– Jag och morsan har letat lokal länge och egentligen skulle vi öppna ute på Limhamn i fiskehamnen, men sen dök den här lokalen upp och då tyckte vi att det kändes rätt. Men allt gick supersnabbt och plötsligt skulle vi öppna om en månad, inleder Felix Mårtensson. 

När han inte lagar mat i köket på Café Live, som inte särskilt förvånande ligger i anslutning till Malmö Live, är han ena hälften av Malmöbandet Need For Speed. Den som varit ute mycket i Malmö känner möjligen också igen honom som bartender på flera av stans klubbar och krogar genom åren. 

Anette Mårtensson är för många lunchande Malmöbor känd från den populära lunchrestaurangen Mat & Grönt som en tidig sommarmorgon 2018 brann ner till grunden på Trindyxegatan i Fosie.
– Morsan har egentligen letat efter ett nytt ställe sedan dess och vi har väl mer och mer börjat prata om att vi skulle vilja göra något tillsammans. 

I skrivande stund har restaurangen endast haft öppet i några veckor och duon arbetar intensivt för att sätta rätt stämning och standard. De båda har mötts i att de vill att Café Live ska vara opretentiöst, klassiskt och pålitligt. Som gäst ska man veta vad man får och man ska förvänta sig att bli nöjd – utan spektakulära detaljer och skrikande trendighet.
– Vi kör på ett klassiskt lunchkoncept med Dagens samt en sallad och ett vegetariskt alternativ. Vissa dagar är vi helvegetariska. Vi lagar ganska klassisk mat, husmanskost och fisk och försöker göra det klassiska jävligt bra. För egen del tycker jag om att gå ut och äta lunch som känns som hemlagat. 

Hur är det att jobba med morsan? 
– Det är första gången vi jobbar tillsammans, men det funkar bra, förvånansvärt bra faktiskt. Hon kan annars vara lite bossig och har drivit bufférestaurang förut, men hon har respekt för min erfarenhet av tallriksservering och vi kompletterar varandra väldigt bra.

Mottagandet har varit bra och företagen i huset har redan blivit stammisar på Café Live. Stället har även blivit allt mer populärt bland frilansare och andra arbetande människor som kommer förbi och käkar eller tar en kaffe vid datorn.
– Det handlar mycket om att sätta sin egen ton och prägel på stället nu i början, och det är både kul och lite läskigt. Man går lite på tå hela tiden för att man inte vill fucka upp någonting, men folk verkar skitnöjda i hela huset, så det känns skitkul. 

Vad är ert recept för en lyckad framtid? 
– Tanken är att det ska vara opretentiöst. Inte nödvändigtvis jättehippt men gott. Det ska vara opretentiöst och det ska kännas att man verkligen lagar det nice. I framtiden funderar vi på att starta upp after work-events någon gång i månaden.

Redan den 29 november är det dags för det första eventet – en egen releasefest för Need For Speeds nya album.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2019.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!