Malmö/Lunda-priset: Musik

16:39 17 Dec 2014

Här är det absolut bästa Malmö och Lund hade att erbjuda under 2014 i kategorin Musik. Se alla nomineringar till Malmö/Lunda-priset 2014 här

Hey Elbow

Hey Elbow är ett band som med rötterna i det experimentella har format sitt sound under de senaste åren. Nu har de kommit ut mer och mer till offentligheten och det med värdighet. Flerfaldigt hyllade i diverse media gör de sig till känna med sitt starka och stundtals kaotiska sound som kommer räcka långt.

Grattis Hey Elbow till nomineringen för bästa musik! Hur känns det?

– Tack! Det känns jättekul! Vi har aldrig blivit nominerade till nånting innan!

Hur känns Malmö som musikstad tycker ni?

– Kanske finns det fler guldkorn i Malmö än vad det finns plats på scenerna. Ofta när vi är i vår replokal hör vi andra band som repar. Då undrar vi varför vi aldrig hört om det bandet och var dom finns när de inte står i sin replokal. 

Ni har turnérat med Alice Boman den här hösten, hur ser framtiden ut för er?

– Just nu gör vi färdigt det sista på vår skiva som släpps i vår. Om vi lyckas påverka framtiden, i den riktningen vi vill, så kommer vi spela mer och mer live och fortsätta att skriva ny musik tillsammans.

Dirty Hands

Per Hammar är housescenen i Malmös messias. Krönt sedan länge valde han att starta upp labeln Dirty Hands. Ett skivbolag som under många långa kvällar under Golden har spottat ur sig sin första release. Fler kommer komma och vi väntar med spänning samtidigt som vi stampar foten i 126 bpm.

Joy

P3 Guld-aktuella lokala stoltheten Joy Dirak Fikile M’Batha är stans coolaste katt. Över 225 000 spelningar på sex veckor på Spotify är talande. Hon är här för att stanna. Råa texter, tunga beats och samarbeten som aldrig verkar ha någon hejd tilltalar oss otroligt mycket.

Samtliga nomineringar till Malmö/Lundapriset hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!