Malmö/Lunda-priset: Dryck

16:25 17 Dec 2014

Här är det absolut bästa Malmö och Lund hade att erbjuda under 2014 i kategorin Dryck. Se alla nomineringar till Malmö/Lunda-priset 2014 här

Vin & Natur

Ulf Ringius och Emil Broomé har försett den lokala restaurangscenen med naturviner ett tag nu, men det var i år vi verkligen lärde oss varför vi uppskattar de osvavlade dryckerna så mycket. Boken Naturligt vin (Emil Arvidson & Emil Broomé, Natur & Kultur) förklarade naturvinshistorien och gjorde oss sugna på Gamay.

Hej Emil, en av två skarpa hjärnor bakom Vin & Natur. Grattis till nomineringen! Hur känns det?

– Det känns fantastiskt, såklart! 

Syns det någon förändring i Malmöiters konsumtion av naturviner sen ni drog igång?

– Absolut! För 5 års sen var det inte helt enkelt, idag ser efterfrågan och intresset helt annorlunda ut! Folks kunskap och referenser och utökats och självklart har vi en bredare och djupare portfölj idag än för 5 år sen. 

Vad händer 2015?  

– Massor! Såklart kommer det hem massor av nytt vin, från både nya och gamla vinbönder. Vi hoppas på att kunna fokusera mer på den privata marknaden och lägga mer tid på att göra provningar och få ut mer information om människorna och vinerna vi brinner för! Året startar med l resor i Frankrike för att prova igenom nya viner.  

Kiez

Att vi behövde en vinbar i Malmö visste vi, men kanske inte exakt hur mycket. Julia Forne flyttade från Berlin, total- renoverade livsbutiken på hörnet och började servera goda viner och med ens hade vi hittat vårt givna förfesthäng på det pånyttfödda S:t Knuts torg.

Lilla Ölfabriken

Öl är samtidens kanske hippaste dryck, givet att den är mikrobryggd och har en snygg etikett. Malmös nyaste ölbryggeri ligger på Norbergsgatan och jobbar mycket med eko och klimatsmartness, saker vi gillar. Dessutom har de gjort en fläderöl.

Samtliga nominerade till Malmö/Lunda-priset hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!