Guleed, Ozzy och Adam Aden. Bild: Fred Bendz

Malmö New Wave startar ny konceptklubb

14:14 7 Sep 2017

Premiär i slutet av september.

Rapparna Guleed, Ozzy, Adam Aden och Valon hör till de hårdast arbetande på Malmös hiphopscen. Den 29 september tar de, tillsammans med resten av medlemmarna i det kreativa kollektivet Malmö New Wave, över bistron och den stora salongen inne på Moriska Paviljongen. Då är det nämligen dags att avtäcka deras första riktiga klubbsatsning tillsammans.

Konceptet har givits namnet Bai Nite och samlar några av de mest spännande liveartisterna från Malmö och andra delar av Skandinavien. Utöver Malmö New Waves egna akter har man till premiären bjudit in bland annat r&b-stjärnan Cherrie, superhypeade Icekiid från Danmark och Jëlly, den första artisten som signades till Adam Tenstas nystartade skivbolag Järn.

– Vår tanke med konceptet har hela tiden varit att skapa ett event som är mer än bara en klubb, där människor inte bara kommer som en vanlig utekväll för att lyssna på lite musik och dansa. Vår tanke har varit något större och bredare än så, att skapa en stämning, en känsla. Någon typ av gemenskap. Så klart innehåller detta också musik och dans, men vi vill se det lite mer som en festival än en klubb. Det ska finnas mer än en dj och ett dansgolv. Detta är något som vi ständigt kommer att utveckla, berättar Mohamed Wehelie och Fred Bendz, creative directors på Malmö New Wave.

Hur ofta kommer ni köra Bai Nite? Och vad ni har planerat in till framtida events?
– Exakt när nästa event ska äga rum har vi inte fastställt ännu. Vi fokuserar just nu på debuten den 29 september för att göra det så bra som möjligt. Det finns dock en hel del långsiktiga planer för kommande år. Vi har länge diskuterat inom kollektivet hur vi ska fylla det tomrum som vi anses finns i Malmö. Vi vill inte gå ut med för mycket än men vi kan garantera att varje år kommer vara bättre än det förra. Vår tanke är att Bai Nite ska vara ett återkommande event, med jämna mellanrum, en till två gånger om året, säger Mohamed Wehelie och Fred Bendz.

För den som är intresserad av att sätta sig in i kollektivets sound bör sägas att flera av Malmö New Wave-rapparna som nämns här ovan är aktuella med nytt material: Guleed har till exempel släppt låtarna Kom se och Dedikerad för inte så längesedan, Adam Aden (tidigare ena halvan av Piraterna) har fått mycket uppmärksamhet för debutsingeln Offside som släpptes tidigare i somras och Ozzys debutalbum Ett öga rött har planerat släppdatum senare i höst.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Artist: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!