Malmö Food Truck Festival är tillbaka

13:32 29 May 2019

För tredje året i rad intar Skandinaviens bästa food trucks Magistratsparken under en hel helg. 

Under helgen den 31 maj-2 juni kan du kalasa på allt från japansk shogayaki, argentinska tacos, indiska grillrätter och lokalproducerad öl till jamaicanska smoothies i Magistratsparken. Nytt för i år är att till och med tallrikarna är ätbara, festivalens engångsmaterial är dessutom helt plastfria och alla dryckesförpackningar måste vara en del av pantsystemet.
– I år har vi fler food trucks än någonsin och även festivalområdet är lite större. Det kommer att bli en riktigt bra blandning av sött, salt, syrligt och starkt. Det känns dessutom extra roligt att vi i år fått till en engångsplastfri festival, vilket jag tror är en jätteviktig faktor för framtida festivaler,  säger Rodrigo Lopez Calderon som är projektledare på arrangemangsenheten, Malmö stad.

Förutom en hel del gamla godingar i form av bland andra Fisky Business och Ismobilen, tillkommer även en rad nykomlingar. Bland dessa märks exempelvis Tabemasu Ka-Jen (japansk fusion), Bageri Leve (växtbaserade tillsatsfria bakverk) och Folkets Pops (sorbetpinnar av matsvinn och närodlad frukt).

Malmö Food Truck Festival pågår mellan den 31 maj till 2 juni.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!