Majornas grisiga vinbar

14:05 20 Nov 2023

Suggans närvaro i Majorna fortsätter enligt traditionen. Denna gång är det ett nytt gäng som öppnar upp vinbar, där man hoppas lysa upp vintermörkret med sin ”discogris”.

De som är, eller har varit, bosatta i den nöjeslystna stadsdelen Majorna kan säkert sin gris-historia. Stadsdelens sista bordellkrog på Allmänna vägen hette Gyllene Suggan, som sedan blev restaurang med samma namn. Nu piffas den upp av en pigg kvartett med större fokus på vin i all dess flärd och enkelhet.

Bakom Suggan Vinbar återfinns fyra vänner som har jobbat ihop till och från i många år. Felicia Nordström är krögare och drev tidigare Restaurang Felicia och driver idag Ginas Bistro. Mustafa Sen är kock i grunden men har på senare år lagt mer fokus på sommelieryrket. Han har jobbat på vinbarerna Vina och Nektar men också som sommelier på Astoria och tävlat i sommelier-SM där han tagit sig till semifinal två år i rad. Bröderna Adrian och Niklas Persson roddar köket. Adrian var köksmästare på just Restaurang Felicia och är idag köksmästare och delägare på Roots Foodmarket. Niklas var tidigare också i köket på Restaurang Felicia.

Nu är kvartetten snart redo att slå upp portarna till Suggan Vinbar, så fort alkoholtillståndet fått grönt ljus. Inför detta tog vi pulsen på Mustafa Sen, som också berättar mer om vad vi kan förvänta oss av Suggan 3.0.
– Det kliar rejält i fingrarna och förhoppningsvis får vi någon info snart så vi kan spika öppningsdatum. Men egentligen har det gått väldigt snabbt allting. Vi köpte lokalen i juni och har sedan dess jobbat fram ett koncept vi tror på, skapat oss ett namn och renoverar nu det sista i lokalen i väntan på alkoholtillståndet. Det börjar forma sig nu och någon form av gemensam krogbebis är snart färdigskapad!

Hur ser ni på konkurrensen i området?
– Vårt koncept blir unikt i området och ett nytt och fräscht komplement till ett konstant växande Majorna. I området finns många härliga krogar så som Diket, Shangri-La, Utopia Jazz, O/O Bar… I stället för att se det som konkurrens ser vi det som att vi är många krögare som tillsammans lyfter Majorna!

Vad gör att ni sticker ut?
– Vår breda, djupa vinlista och inte minst levande glasvinslista…. Sa vi discogris?!

Ni hade en pop-up på Way Out West i somras, vad fick ni för respons?
– Det var svin(sugg)härligt att få servera mat på Way Out West. Vi fick extremt bra respons och gnudis kommer att få gästa vår meny. Många härliga personer som längtar lika mycket som oss till öppning.

Var det självklart att föra vidare traditionen med Suggan?
– Jag och Adrian var lite sugna på att köpa lokalen redan för några år sedan, men vi var inte riktigt redo då. Men denna lokal har vi varit intresserade av sedan dess och har alltid kallat lokalen för Suggan. Så det kändes konstigt att döpa om den till något annat. Kul att kunna bevara lite historia och Suggan känns bara så jäkla rätt.

Vad kan folk förvänta sig av stället?
– Lite smått festligt, avslappnad atmosfär. En krog där vinet flödar och vinlistan bygger på viner utan krångel. Middagsgäster, vintörstiga nördar och nybörjare ska alla känna sig välkomna och trivas hos oss. Vi vill skapa känslan av ett vardagsrum där man kan komma precis som man är, ensam eller med vänner - för att alla ska känna sig som hemma hos oss.

Det handlar om framför allt vin, men också mat. Vad för typ av mat?
– Vår ambition är att lyfta upp klassiska hantverk och traditioner, jobba efter säsong och att man tar vara på råvarorna som finns. Vi saknar restauranger med mat utan krångel. När enkelheten blir det fina. Välvalda, omhändertagna råvaror och smakkombinationer som får smaklökarna att minnas. Vår meny kommer innehålla snacks, smårätter och stora rätter. Vi vill att man ska kunna komma och välja att ta en varmrätt och bli mätt eller flera små!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!