Made by: Atlas Television

Austin Maloney 10:07 17 May 2018

Den 19 maj presenterar Pistonhead Foundation tillsammans med Luger det nya konceptet Made By. De är båda övertygade om att uppmärksammandet av, och bidrag till, progressiva kreatörers arbete är en förutsättning för utvecklingen av svensk kultur. Made By är därför ett koncept som syftar till att skapa unika tillfällen där musik, konst och andra kreativa uttryckssätt får mötas och där de inbjudna konstnärerna får möjligheten att leva ut sina visioner. Nu på lördag 19/5, på Hilma i Stockholm, är det dags för det första, Made By: Atlas Television. Vi har pratat med konstnärerna bakom kvällen.  
– Vi blev inbjudna som Atlasgruppen, en grupp på tre personer som delade studio och gjorde olika projekt tillsammans. Vi döpte eventet som kommer att hållas på Hilma till Atlasgruppens Tårar. När vi planerade allt kring detta var vi av tidsbrist och individuella projekt tvungna att dela på oss. Under denna period förlorade vi också vår studio vilket ironiskt nog gör att namnet Atlasgruppens Tårar blev ännu mer passande. Vi (Duda och Alexandra) startade Atlas Television för några månader sedan och bestämde oss för att gå vidare med projektet under detta namn istället.

 

Berätta om er tillgivenhet till filmen Picassos Äventyr och hur den inspirerat det ni satt ihop för denna kväll?
– Filmen är övertygande trots att man använt sig av väldigt enkla medel. Detta syns genom hela filmen; talspråket ska låta som italienska även om de pratar svenska. Det är avancerat och enkelt på samma gång. Vi älskar motsägelser och visionärt tänkande. Picassos Äventyr är rolig men ändå sorglig, seriös och märklig på samma gång, vilket framkallar en surrealistisk känsla. Det finns så många sidor av livet och därmed konst att fylla upp till toppen.

Ni är båda konstnärer individuellt, men hur skulle ni beskriva Atlas Television som ett konst-koncept?
– Atlas Television är ett koncept med två visionärer. Det finns en kanal som heter Öppna Kanalen där vem som helst kan köpa tid för att göra sin egen grej. Ligger man hemma och är sjuk finns det en chans att man låter denna märkliga kanal stå på, och mixen av amatörproducerade filmer, klipp, reklamer, religiös propaganda och mycket mer, inspirerar oss.

Ni beskriver lördagens show som ett ”levande framträdande”. Vad har ni planerat och vad ska vi förvänta oss?
– Genom att sätta ihop många olika typer av performance med den scenografi vi skapat i vår studio blir platsen till en plattform gästerna kan delta i. Ni kan förvänta er att bli överraskade!

’Humor’ och ’lek’ är ord som dyker upp när ni pratar om föreställningen. Är det två viktiga komponenter för surrealism enligt er?
– Ja, men vi tror att surrealism ska vara en blandning av olika känslor, humor och andra ingredienser, precis som livet är.


Made By kommer under att ske 4 gånger under året. Det första tillfället kureras av Atlas Television, som består av Alexandra Karpilovski and Duda Bebek, och de intar Hilma nu på lördag mellan 21.00-02-00. Dessutom kommer också bandet Lines att spela live och många andra gästspelare medverka för att göra kvällen helt unik. Eventet är gratis och öppet för alla över 20 år. Anmäl er här eller se mer info på deras Facebook-event här. Nästa Made By-tillfälle går av staplen den 16/1 på Yaki Da i Göteborg.

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!