Lyssna på Nina Persson på svenska

00:00 16 Feb 2018

Nina Persson på svenska, det har vi inte hört förut. Allra minst tillsammans med Moto Boy och Bob-Hund-Thomas Öberg och hans !Regeringen, som också skrivit och producerat Var ligger Sverige? Idag finns den att höra på Soundcloud, Spotify och här, från den ständigt allt starkare etiketten Adrian Recordings. 

Det är en imponerande konstellation bakom den här låten, förutom du själv också Thomas Öberg och Moto Boy. Hur uppstod den?
– 
Jag, Thomas och Oskar Moto Boy är tillsammans med 13 andra med i Medborgarbandets föreställning Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater, låten Var ligger Sverige? är ett av numren som vi gör, ett stort gruppnummer. På scen har vi ännu fler grymma sångare i låten, som Kristin Amparo, Angelica Radvolt, Sakib Zabbar, Kanyi Mavi och flera skådisar. Inspelningen gjorde vi tillsammans med Thomas Öbergs band !Regeringen, så där fick vi ytterligare några starka lemmar på vår Medborgare-varelse.

Finns det en framtid för den här konstellationen?
– Ja, absolut. Gnistor har uppstått, så förutom att vi ska framföra vår musik fram till valdagen i år, kommer vi säkert att hitta på nya grejer. Moto Boy jobbar jag med även i Cardigans, han är vikarie för Peter Svensson. 

Vad övertygade dig om att sjunga på svenska? För det har du bara gjort någfon enstaka gång på skiva förut, eller hur?
– 
Eftersom detta har med en föreställning att göra, som kommer spela i Sverige, så var det självklart att skriva och sjunga på svenska. Jag gillar det, det är ganska nytt för mig så jag har en ny ingrediens i mitt sjungande att utforska och hitta rätt i. Av någon märklig anledning så kommer min gamla Jönköpings-dialekt fram på ett oroande sätt när jag sjunger, så jag har lite att jobba med. 

Finns det en framtid i svenskspråkig sång för dig?
– 
Säkert, det verkar som att det alltid funkar bra att sjunga på svenska i den svenska marknaden. Jag tycker mycket om det, svenska språket fungerar mycket naknare i musik än engelska. Mitt dilemma är att det finns människor som inte förstår svenska som lyssnar på mig, och dem vill jag inte alienera.

Att den kommer samtidigt med att valkampanjerna börjar är väl knappast en slump?
– 
Nej, ingen slump alls. Medborgarbandet och föreställningen är menade att vara en röst i kakafonin det här året.

Finns det en framtid för solidaritet i Sverige?
– 
Ja, absolut, men kanske måste man blåsa lite friskare liv i själva ordet “solidaritet”, det luktar lite 70-tal. Innebörden är evig och vi kan inte överleva utan.

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!