Lydmar tänker internationellt

14:54 26 Apr 2013Strandvägen 1, snart mycket roligare än så här.

Den 22 april öppnade Pelle Lydmar den tredje i raden av etablissemang i Stockholm. Det första var det legendariska musikhotellet vid Humlegården som under våren 2006 tvingades stänga till förmån för en bank. Lifestyle-hotellet på Blasieholmen är nummer två och nu blir det alltså tredje gången gillt med Strandvägen 1 som ligger där det heter.

Som jag har förstått är det två restauranger i ett? 

– Det stämmer, säger Pelle Lydmar. Den stora delen som rymmer ungefär 120 gäster har en internationell klassisk stil med en centrerad stor bar. Där inne kör vi klassisk trerättersmeny och all-day-breakfast. I den mindre restaurangdelen – Michelle van der Milles – som vi kallar Milles kommer vi att servera mat av den lite mer experimentella sorten. Där gör vi menyn dag för dag lite efter vad kockarna känner för, som en experimentlåda. Den större restaurangen ärver sedan de rätter som blir roligast och som vi gillar bäst.

Det här är den tredje satsningen du gör i Stockholm, vad fick dig att ta steget nu?  

– Det gick inte att låta bli när jag fick den här adressen. Om man har spelat Monopol någon gång vet man att det är det här hörnet man ska lägga vantarna på för att vinna. Egentligen ska jag ju syssla med hotell, men erbjudandet var bara för bra för att tacka nej till. 

Vilken målgrupp riktar ni er mot?

– Jag tänker mest på att göra ett trevligt ställe och förhoppningsvis kommer gästerna som gillar det vi gör att hitta hit. Men jag har en önskan och det är att det är hit man kommer att ta internationella gäster när man vill visa upp Stockholm. Jag vill göra ett konceptfritt och avslappnat ställe och det får mer än gärna tilltala en bred publik med alltifrån blåhåriga damer till rockers och reklamare. 

Då måste man tillfredsställa den förväntansfulla äldre personens krav samtidigt som den yngre och kanske nyfiknare, det är en rolig utmaning.

Musiken har varit framträdande i dina tidigare satsningar, vilken roll får den på Strandvägen 1? 

– Vi har två olika ljudbilder. Den ena består av en jätteknepig blandning av italienskt, franskt och spanskt. Inte det skvalet man hör på andra ställen men som du här med en sydeuropeisk touch. Den andra bilden håller vi fortfarande på och diskuterar, men jag är personligen rätt nere i elektropop-träsket. Det ska vara puls på stället.

Köksmästare på Strandvägen 1 är Mattias Berggren som tidigare bland annat har jobbat som souschef på Lydmar Blasieholmen. Och till rollen som barchef har Pelle rekryterat Daniel ”Rasken” Rask. 

– Det föll på plats när han berättade för mig att han inte skulle stå och skikta drinkar till förbannelse utan jobba mer gästfokuserat. En snubbe med full kompetens som har mer fokus på gästen än på drinknörderi kändes helt klockrent. Det var skönt också att inte bara plocka folk från Stureplan, vi är överlag ett väldigt bra gäng nu.  

Det har öppnat en hel del nya krogar i Stockholm nu, ryms ni?

– Sanningen kommer att visa sig om ett år eller två. Men gör jag rätt kommer läget att spela väldigt stor roll. Det är nästan en död hörna restaurangmässigt, men där rör sig mycket folk. Man ska dock vara medveten om att det råder en försiktig överetablering i staden. Jag tror att det delvis handlar om att fastighets-ägarna måste fylla sina lokaler med något och nu ser att många restauranger går bra. Men vi har nog några blåsiga år framför oss.

 

 

Strandvägen 1, tel 663 80 00, strandvagen1.se

Öppet: mån 11.30–00.00, tis–lör 11.30–02.00, sön 11.30–00.00.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!