Lustan Lakejer och Reeperbahn till KB

Redaktion 14:35 13 Oct 2021

De legendariska banden åker på gemensam turné i december. Får sällskap av Moto Boy. 

Reeperbahns historia började med att Olle Ljungström och Dan Sundquist möttes 1976 och drog upp storslagna planer om att starta ett band. De släppte sedan inte mindre än fem inflytelserika album mellan åren 1979-1984.
– Vi gav ut singeln Vi som älskade dig så den 12 augusti, vilket sammanföll med Olles postuma födelsedag. Spellusten hade redan börjat gry, så när Johan Kinde hörde av sig och frågade om vi ville göra en gemensam turné med Lustans så kändes det helt rätt, säger Dan Sundquist.

Dessutom var det 40 år sedan bandet spelade tillsammans med Lustans Lakejer på Venuspassagenturnén 1981.
– I år fyller både vårt debutalbum och vår genombrottsplatta Uppdrag i Genève 40 år och vi ser fram emot att fira dessa jubileum tillsammans med vår fantastiska publik. Dessutom släpper vi vår nya singel `Den 4:e mannen´ i november - en hommage till Tom Wolgers, som gick bort förra året och därför sorgligt nog inte kommer kunna dela denna upplevelse med oss, säger Lustans frontman Johan Kinde.

Även Oskar ”Moto Boy” Humlebo kommer med på turnén för att blåsa nytt liv i Olle Ljungströms låtar. Den 16 december spelar de på Kulturbolaget i Malmö. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!