Livemusik på Vassa Eggen

Redaktion 10:03 12 Sep 2022

Stureplanshösten bjuder på en musikalisk satsning modell större. 

Med start den 14 september och några månader framåt förvandlas Vassa Eggen till en ny arena för livemusik och underhållning. Satsningen görs i samarbete med Jameson och innebär bland annat en fullt utrustad scen där ambitionen är att husera några av landets största artister. 

Driftchefen Håkan Sjöström ansvarar för livescenen för Vassa Eggens räkning.

Berätta lite mer om tanken med upplägget?
– I grund och botten ville jag bygga en scen på Stureplan då det kändes som att det har försvunnit de senaste åren. Ägarna högg på idén. Jag är själv gammal musiker och har turnerat mycket och så. 

Hur ofta siktar ni på att köra livegig? 
– Vi planerar för cirka 40 gig i höst med mer up and coming-artister, samt åtta gig med ett husband som i sin tur tar in gästartister. Vissa veckor blir det fler spelningar och andra färre, men ett par gig i veckan kommer det bli i snitt under hela hösten och vintern. 

Förvarnar ni restauranggästerna, eller blir det en trevlig överraskning lagom till desserten? 
– De flesta försöker vi förvarna, särskilt om de har bokat. Och vi kör alltid spelningen vid 19:30, klassisk EMA Telstar-tid, och cirka en timme. 

Ni gör satsningen tillsammans med Jameson och deras initiativ Jameson Connects, vad har det inneburit för er? 
– Vi behövde lite draghjälp för att ro allt i hamn och då tog vi kontakt med Jameson som gick igång på upplägget. När vi landade det samarbetet fick jag i princip carte blanche att köra på här. Resultatet blev en stor scenproduktion i miniformat, där både etablerade och mindre artister kan spela med full lineup. För att få plats med allt har vi byggt scenen i etage, där trummorna hamnar ovanpå baren.  

Vilka spelar på premiären? 
– Då är det husbandet och någon eller några av deras polare som kör. Mer än så vill jag nog inte säga, utan tanken är att det ska bli ett överraskningsmoment. 

Några genres som ni kommer att trycka lite extra på?
– Det blir en härlig blandning av svensk country, indierock, pop och you name it. En något udda bokning är till exempel Ove Markström från nittiotalsbandet This Perfect Day som kör nytt material på svenska. Hortlax Cobra spelar också, alltså John från Peter, Bjorn & John. Även Rebecca Sandberg, en svensk countryartist som är jävligt bra, och Emma-Lee Andersson gästar under hösten.

Scenbygget innefattar all teknisk utrustning inklusive backline, samt i vissa fall även teknik för livestreaming. Senare i höst väntar även gästspel från andra barer inom ramen för samarbetet med Jameson.

Håll utkik på Vassa Eggens instagramkonto för uppdateringar.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!