Foto: Emma Svensson.

Linnea Henriksson: “Ärligt talat så är det lite nervöst”

Ellinor Åkesson 11:11 16 Oct 2018

Den 20 oktober är det dags för den nionde vändan av långköraren Så mycket bättre, som från början bygger på den holländska tv-succén De Beste Zangers van Nederland.

Så mycket bättre har genom åren utsetts till ”Bästa underhållningsprogram” i Kristallen tre gånger och genererat höga tittarsiffror. Fjolårets säsong var dock enligt mätningar den sämsta sedan starten 2010. Enligt produktionens egen analys handlade det om svårigheten att locka tv-tittare till avsnitten där de yngre och mer okända artisterna haft sin dag.
– Det har vi försökt att se över lite grann, säger Martin Nygren, exekutiv producent.

En artist som sannolikt kan få många att bänka sig i soffan är Linnea Henriksson.
  Jag har alltid gillat programmet och att göra om låtar är lite av en hobby. En vacker easy breazy kärleksballad kan plötsligt kännas svinobehaglig och intensiv om man lägger andra ackord och känslor till texten. Det är spännande vad man kan göra och jag hade jättekul när jag skissade på mina tolkningar. Ibland blev det en ganska rejäl omarbetning, ibland gjorde jag rätt lite.

Vad ser du mest fram emot med din medverkan i programmet?
  Ärligt talat så är det lite nervöst nu. Allt är ju klart, men det är nog också därför det är nervöst för nu har jag börjat forma hela min upplevelse av Så mycket bättre utifrån mina minnen och tänk om det inte alls känns likadant när jag ser det på tv?! Man hade en gemensam ”jävlar, detta var något speciellt”-känsla i kroppen när vi skiljdes åt, men det kanske inte alls kommer fram och vi bara verkar helt astråkiga. I don’t know. Men det är lika bra att det sänds nu. Och jag vill inte behöva vara hemlig om vilka låtar jag valt längre, jag vill få börja spela dem! Så för att svara på din fråga ser jag nog mest fram emot att låtarna kommer ut.

Ser du mest fram emot att få tolka eller att bli tolkad?
  Det var svinkul att få göra mina låtar där, planera hela framträdandet med allt fix och trix som det innebär och speciellt att få göra dem inför den person som verkligen ÄR låten. Det var absolut det jag såg fram emot mest när jag åkte dit och faktiskt det enda jag hade i huvudet så det blev lite av en chock när det var dags för mig att sitta i den där stolen och bara ta in. Såhär i efterhand minns jag inte den dagen så mycket heller för det blev en sån känslourladdning, men en lycklig sådan. Herregud, det gick inte att somna den natten.

ALLA DELTAGARE I ÅRETS SÄSONG

Linnéa Henriksson  
Redan 1995 var Linnéa Henriksson med i TV4 första gången. Då i programmet Småstjärnorna. 15 år senare knep hon fjärdeplatsen i Idol. Sedan dess har hon radat upp radiosinglar, och bland annat släppt en singel tillsammans med just Stor.

Christer Sjögren  
Dansbandssångaren Christer Sjögren är för den stora massan mest känd som frontfigur i Vikingarna, med vilka han var stilbildande under åren 1978-2004. Totalt har han med Vikingarna och som soloartist sålt miljontals skivor, och släppt nästan lika många.

Stor
Stors debutskiva Nya skolans ledare blev också hans genombrott, och belönades med Årets Hiphop/Soul på P3 Guld. I januari förra året lade han tillfälligt ner musikkarriären, men blott ett halvår senare släpptes den tredje skivan Under broarna som Grammisnominerades i fem kategorier.  

Charlotte Perrelli
Inte mindre än två gånger har Charlotte Perrelli vunnit den svenska Melodifestivalen. 1999 gick hon dessutom hela vägen och stod som segrare i Eurovision Song Contest med Take Me To Your Heaven.

Eric Gadd 
Skateboardkungen (!) Gadd slog igenom med dunder och brak då han 1991 släppte sin första engelskspråkiga skiva Do You Believe in Gadd? Sedan artistdebuten har Eric Gadd hunnit med att göra över 4000 spelningar under sina drygt 30 år som artist.

Albin Lee Meldau
Göteborgsfödda Albin Lee Meldau slog igenom som soloartist med låten Lou Lou 2016 och släppte tidigare i år sitt debutalbum About You. Han var tidigare en av två medlemmar i soulbandet The Magnolia.

Louise Hoffsten
Louise Hoffsten fick sitt genombrott 1993 med albumet Rythm & Blonde, som bland annat innehöll dunderhiten Let the best man win. Albumet belönade henne med såväl en Grammis som en Rockbjörn.

Så mycket bättre har premiär den 20 oktober klockan 20:00 på TV4. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2018.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!