Foto: Olof Grind.

Linn Koch-Emmery vill göra modern indie

07:46 19 Feb 2021

Hon är artisten och låtskrivaren som har hyllats internationellt, öppnat för Johnossi på deras europaturné och delat scen med Liam Gallagher. Nu är det dags för debuten.

Tjugosjuåriga Linn Koch-Emmery har hunnit släppa två EP:s, blivit hyllad av flertal framstående medier och stått på samma scen som en av världens största artister. I maj är hon aktuell med sitt debutalbum Being the Girl och dessförinnan släpps singeln Blow My Mind, som blir den tredje låten som kommer ut från det kommande albumet. 

För den som har bott under en sten, vem är Linn Koch-Emmery?
– Jag är låtskrivare och artist. Innan pandemin spenderade jag mycket tid på små spelställen i Tyskland där man fortfarande får röka inomhus. Dagarna ägnade jag åt att titta drömskt genom vindrutan på en folkabuss på autobahn medan jag drack apfelschorle och långsamt närmade mig typ Bremen.

Du har redan hunnit vara förband åt artister som Liam Gallagher, vem är drömartisten att stå på samma scen som? 
– Det skulle väl vara Oasis då. 

I december släppte Linn låten Hologram Love med tillhörande musikvideo och strax därefter kom Linn RIP som kort och gott handlar om att begrava sig. Båda låtarna har blivit lovordade i både nationell och internationell press, och nu släpps alltså Blow My Mind som blir den tredje singeln från det kommande albumet. 

Berätta om Blow My Mind.
– Ofta kommer jag på mig själv önska att något ska hända. Vad som helst egentligen bara det golvar mig lite. Den handlar om det, att någon eller något bara skulle skaka om en och toppa en känslomässigt.  

Det ryktas om att du hänger på Tiktok, har du lärt dig något otroligt hack du kan dela med dig av? 
– Jag har lagat den där äckliga pastan. Sen har jag insett att Tiktok inte är som Instagram utan mer som verkliga livet. Algoritmen främjar liksom allt som innebär att man känner sig ful och pinsam.

Hur skulle du beskriva albumet som kommer i maj?
– Jag ville att det skulle låta som indie 2020! Inte vara så nostalgiskt och tillbakablickande som indiegenren ibland kan kännas. Det ska kännas modern och cool och det tycker jag det gör.

Singeln Blow My Mind släpps den 19 februari, och den 7 maj är det dags för debutalbumet Being the Girl att se dagens ljus. Ställ ett alarm. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera